Radu Mihaiu: Premierul a depăşit toate limitele de încredere stabilite în coaliţie de la bun început

Radu Mihaiu: Premierul a depăşit toate limitele de încredere stabilite în coaliţie de la bun început
Radu Mihaiu: Premierul a depăşit toate limitele de încredere stabilite în coaliţie de la bun început / Foto: Facebook
Publicat: 15/04/2021, 06:48

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 și totodată președintele USR Sector 2, a scris, miercuri seara, pe Facebook, că „premierul a depăşit toate limitele de încredere stabilite în coaliţie de la bun început”, iar „coaliţia de guvernare şi-a dat autogol”.

„În ciuda imaginii de politician rebel şi cu tricou Metallica, Cîţu a scos azi o filă din cele mai vechi cărţi de politică sulfuroasă. Ne-a vorbit toată ziua de restabilirea încrederii în instituţiile statului, dar el, premierul, a depăşit toate limitele de încredere stabilite în coaliţie de la bun început. Unii nu pot fi mai egali decât ceilalţi. Iar tocmai el, cel care a fost desemnat să conducă acest guvern, nu trebuia să “marcheze” în propria poartă. Azi, coaliţia de guvernare şi-a dat autogol. Azi, premierul României a pierdut încrederea colegilor şi odată cu ea o mare parte din legitimitate. Azi, România a fost aruncată într-o criză politică inutilă”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu vorbește despre nevoia unui „premier matur” și nevoia de „asumare totală pentru reformele care stau la baza acestei coaliții”.

Vlad Voiculescu, revocat din funcție

Premierul Florin Cîțu i-a revocat, miercuri, din funcție pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și pe secretarul de stat Andreea Moldovan. Ultimul scandal din lungul șir al celor care au marcat mandatul lui Voiculescu a fost legat de ordinul cu noile criterii de carantinare a localităților, care a fost ulterior abrogat de Cîțu.

Cristian Pîrvulescu, despre tensiunile PNL-USR&PLUS: Cauzele acestui divorț sunt vechi

Politologul Cristian Pirvulescu a afirmat, în direct la Gândul Live, că perioada politică dificilă din aceaste zile are drept cauză faptul că în România nu există o cultură a coalițiilor.

„Cauzele acestui divorț sunt vechi, ele țin de relațiile tensionate dintre cele două partide de la început, de acum 5 ani de zile. Să nu uităm că USR s-a născut în urma unei frustrări a unei părți a electoratului, în special din marile orașe, care nu se mai regăsea în partidele sistem și în special în PNL”, a spus Pîrvulescu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase