Dan Barna: „Un acord era la un telefon distanţă, dar Florin Cîţu a preferat o lovitură spectaculoasă”

Dan Barna: „Un acord era la un telefon distanţă, dar Florin Cîţu a preferat o lovitură spectaculoasă”
/ Mediafax FOTO / Alexandru Dobre
Publicat: 15/04/2021, 07:15

Vicepremierul Dan Barna continuă scandalul cu premierul Florin Cîțu, după revocarea lui Vlad Voiculescu. Acesta îl acuză pe șeful Guvernului că a preferat „o lovitură pe care a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit imatură”.

Barna scrie că premierul știa că USR PLUS este un partener loial și că ar fi trebuit să discute pentru „unitatea coaliției”.

„Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.

Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună.

Barna: „Cîțu s-a pregătit din timp…”

În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției.

Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu.

Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat.”, a scris Dan Barna pe Facebook.

USR PLUS „joacă” tare: Voiculescu, „la schimb” cu Cîțu!

Pentru a rămâne alături de PNL și UDMR, Alianța USR PLUS  pune o condiție: fără Florin Cîțu premier, spun sursele politice pentru GÂNDUL.RO. Situația devine instabilă din punct de vedere politic și o criză în acest sens deja s-a instalat. Vicepremierul Dan Barna a menționat că e posibil să fie nevoie de medierea președintelui Klaus Iohannis.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult