Fostul lider liberal Florin Cîțu a fost schimbat de la conducerea PNL Sector 3

Publicat: 27 06. 2022, 14:17
Actualizat: 27 06. 2022, 14:43
Florin Cîțu, în 25 septembrie 2021, când a câștigat alegerile pentru conducerea PNL / Sursa: Facebook - Florin Cîțu

Nicolae Ciucă, actualul președinte al Partidului Național Liberal, a anunțat, luni, schimbarea lui Florin Cîțu, predecesorul său, de la conducerea filialei PNL Sector 3.

Decizia de schimbare a lui Florin Cîțu din această funcție, pe care o ocupa interimar,  a fost luată în cadrul ședinței  de luni a conducerii PNL.

„În cadrul ședinței de astăzi au fost luate decizii în ceea ce privește clarificarea conducerii filialei PNL la Sectorul 3, deoarece e o chestiune de ieșire din termen și în felul acesta a fost numit un prim vicepreședinte ca în termen de 30 de zile să vină cu o propunere de președinte interimar și de organizare a alegerilor”, a anunțat liderul liberal, luni, după ședința BPN al PNL.

Florin Cîțu a fost desemnat președinte interimar al filialei PNL Sector 3 în decembrie 2021, pe când era lider al partidului, în contextul în care președintele acestei filiale, Antonel Tănase, și-a dat demisia din partid, împreună cu fostul lider liberal, Ludovic Orban.

Traseul lui Florin Cîțu

Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al PNL – pe care o câștigase cu doar jumătate de an înainte, pe 25 septembrie – în 2 aprilie, pe fondul tensiunilor din partid.

Florin Cîțu ocupă a doua funcție în stat, de președinte al Senatului, după ce, conform înțelegerii din sânul coaliției PNL -PSD – UDMR – minorități naționale, și-a dat demisia de la șefia Guvernului, funcție pentru care a a fost susținut Nicolae Ciucă, iar liderii principalelor partide au preluat conducerea celor două camere ale Parlamentului.

El a fost ales prin vot în funcție în 23 noiembrie, după plecarea de la Guvern, fucție pe care a preluat—o pe 26 noiembrie 2021.

În 10 aprile, în cadrul Congresului Extraordinar al PNL, Nicolae Ciucă a fost ales la șefia partidului.

Știre în curs de actualizare.