Florin Cîțu rămâne președinte al Senatului. Explicațiile actualului lider liberal, Nicolae Ciucă

Florin Cîțu rămâne președinte al Senatului. Explicațiile actualului lider liberal, Nicolae Ciucă
Președintele PNL, Florin Cîțu / Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 19/04/2022, 22:11

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a spus, marți, că la nivelul partidului s-a decis ca Florin Cîţu, care și-a dat demisia de la conducerea formațiunii, să rămână preşedintele Senatului.

Liderul liberal a declarat că partidul a decis ca Florin Cîțu să își păstreze a doua funcție în stat.

„În discuţiile pe care le-am avut şi, practic, tot ceea ce a însemnat demersul la nivelul Partidului Naţional Liberal, decizia a fost ca Florin Cîţu să rămână preşedintele Senatului”, a declarat Nicolae Ciucă presei, marţi, la plecarea de la Forumul privind investiţiile, organizat de Consiliul Investitorilor Străini în parteneriat cu Guvernul

„Nu riscă să fie sancţionat”

Premierul a fost întrebat dacă a avut o discuţie în această perioadă cu Florin Cîţu, cu privire la critile aduse Guvernului. „Am discutat astăzi cu domnia sa, ne-am întâlnit astăzi cu parlamentarii PNL, nu am discutat acest subiect”, a răspuns liderul liberal.

Lucian Bode, secretar general interimar al PNL, a afirmat de asemnea că Florin Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL, adăugănd că fostul lider „nu riscă să fie sancţionat”.

„Nu riscă să fie sancţionat şi Florin Cîţu rămâne preşedintele Senatului, susţinut de PNL. În al doilea rând, n-aş vedea ca o critică – sigur că domnia sa îşi exprimă o opinie, eu spun că unul dintre cei mai buni specialişti pe care PNL îl are pe zona de finanţe şi expertiză în finanţe publice. Noi şi astăzi am avut o întâlnire la Vila Lac în care am discutat despre toate aceste aspecte, în interiorul partidului. Vom continua să discutăm, acum, sigur, îngrijorări putem să avem fiecare. Unii putem avea şi argumente, alţii mai puţin”, a declarat Lucian Bode, citat de Agerpres.

Schimbări după o jumătate de an

Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al PNL – pe care o câștigase cu doar jumătate de an înainte, pe 25 septembrie – în 2 aprilie, pe fondul tensiunilor din partid.

Fostul premier ocupă a doua funcție în stat după ce, conform înțelegerii din sânul coaliției PNL -PSD – UDMR – minorități naționale, și-a dat demisia de la șefia Guvernului, funcție pentru care a a fost susținut Nicolae Ciucă, iar liderii principalelor partide au preluat conducerea celor două camere ale Parlamentului.

El a fost ales prin vot în funcție în 23 noiembrie, după plecarea de la Guvern, fucție pe care a preluat—o pe 26 noiembrie 2021.

În 10 aprile, în cadrul Congresului Extraordinar al PNL, Nicolae Ciucă a fost ales la șefia partidului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult