Premierul Ponta, mediatator între Tăriceanu și UDMR. „Textul Declarației trebuie îmbunătățit, PSD și UNPR vor vota pentru”

Publicat: 23 06. 2014, 16:16
Actualizat: 22 03. 2019, 03:15

Premierul Victor Ponta a declarat că „dacă va exista o ședință” comună a celor două Camere ale Parlamentului care să adopte o Declarație prin care să i se ceară demisia președintelui Traian Băsescu și „dacă se va ajunge la un acord”, parlamentarii PSD și UNPR vor vota în favoarea declarației politice.

„Inițiativei domnului Tăriceanu s-a alăturat și președintele Camerei, pentru convocarea unei ședinței a Camerei Deputaților și Senatului miercuri și adoptarea unei declarații politice. Nu am văzut decât proiectul depus de domnul Tăriceanu. Dacă va exista această ședință și va exista și dacă ajungem la un acord, ceea ce cu siguranță se va întâmpla, parlamentarii PSD – UNPR vor vota în favoarea declarației politice care să ceară președintelui asumarea politică a răspunderii pentru buna funcționare a justiției pentru imaginea internațională a României”, a spus la finalul ședinței coaliției de guvernare premierul Ponta.

Acesta a completat, afirmând că a fost de acord cu „ideea adoptării unei Declarații politice a Parlamentului, dar forma va trebui cu siguranță îmbunătățită”.

Victor Ponta a spus că dacă Parlamentul va decide în favoarea acelei declarații și el este „evident de acord”,

Declarația politice care să fie asumată de Parlamentul și prin care să i se ceară demisia de onoare președintelui Traian Băsescu a fost propusă de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost acuzat de liderii UDMR că nu i-a consultat înainte de prezentarea sa.