Acciza 007 și autostrăzile din curtea baronilor

Acciza 007 și autostrăzile din curtea baronilor
Publicat: 04/12/2013, 23:13
Actualizat: 16/07/2016, 07:32

Domnilor, cred că ne-au matrafoxat. Ce spun ei, „tehnocrații”, „economiștii”, „inginerii” de sistem politic ai puterii? Toți acești oameni susțin că, odată cu aplicarea super-accizei de șapte eurocenți, nici vorbă să crească vreun preț, la ceva, cât de mic, în România.

Oameni cu experiență politică, lideri de partide, de grupuri parlamentare, miniștri, oameni de talk-show, țuțări ai puterii, jură, in corpore, că nu crește nimic. Mai mult, că numita acciză va fi aplicată la un preț redus al carburantului la pompă, întrucât prețul barilului va scădea – au aflat ei asta – și, în consecință, „e invers, e posibil chiar să asistăm la o scădere…”.

Și mai rău! Unele televizoare ne anunță că acciza 007 n-are legătură cu bugetul; nici vorbă! Că ea se va aplica de la 1 ianuarie – indiferent de soarta împărțirii banului public -, prin HG.

Păi, dacă nu-i gheșeft, dacă nu iese nimic, dacă în loc să se vadă, nu se vede, pentru ce țin oamenii ăștia cu dinții de ea?! Pentru ce ne-o aplică? Doar așa, ca abțibild? Ca rovinieta, de parbriz, să ne-ngusteze priveliștea la caldarâmul hăcuit?

La început, au spus că banii din acciză vor fi folosiți la construcția de autostrăzi. Ulterior, au revenit și ne-au anunțat că nu poate fi particularizat un fond „țintit”, în consecință banii se vor vărsa în „bugetul mare”. De ce?! Pentru autostrăzi, firește, dovedindu-ne astfel că acciza n-are legătură cu bugetul…

Ce ne-a prezentat premierul, astăzi? Noua interfață a jocului „Nu te supăra, frate baroane”, faza pe autostrăzi. Așa că i-a dat și lui Oprișan, până la Focșani (cu roșu); i-a dat și lui Hrebe, până la Bacău (cu albastru); i-a mai dat și consilierului Frunda, până la Târgu Mureș (cu verde); a mai tras o bretea – că, na, e drumul prost spre Culiță – până la Brăila-Galați; i-a dat și lui Dragnea, ca să fie harta colorată. Numai la francezi nu le-a dat, ca să scoată și ei Dacia până la Sibiu, așa cum le-a promis. Și când or pleca și ăștia-n Maroc, tot greaua moștenire va de vină.

Din ce bani s-a colorat harta spre casele baronilor? Din 007, vărsați la buget, că banii UE se duc spre coridoarele pan-europene.

Care va să zică, banii ăștia de „nici nu se văd” se duc sau nu se duc pe mofturile baronilor? Ajută ei sau n-ajută la construcția unor autostrăzi necesare? Scumpesc ei sau nu mai scumpesc benzina la pompă, derivatele, alimentele, transportul, serviciile și viața, în general?

Vin toate aceste scumpiri, pe capul oamenilor, în contextul mai larg al creșterii prețului la gaze naturale și energie electrică, situație care va genera noi majorări de preț în industrie, transport și servicii?

Și dacă da, ce-o să le mai rămână pensionarilor din cei 38 de lei primiți la pensia de 1000 de lei? Autostrăzile baronilor… Așa, de moft.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT ȘI PE PAGINA DE FACEBOOKMARIAN SULTĂNOIU

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Un AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Cea mai cumplită veste pentru România a venit acum: "Rezultatele vor fi catastrofale!" Tocmai s-a...
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...