Alexandria s-a înfrățit cu Scorniceștiul

Alexandria s-a înfrățit cu Scorniceștiul
Publicat: 13/07/2017, 18:09

Drept cine ne iau sau ce? Eu, personal, în acest moment, nu pot să cred că Dragnea a cerut ca administrația centrală și locală, Ministerul Dezvoltării însuși, ministrul Sevil Shhaideh, să micționeze (mă scuzați) pe 12 milioane de euro, (bani plătiți de contribuabilul român din toată țara), atât cât costă un stadion nou, la Alexandria.

Înjurați-mă, blamați-mă, dar eu nu cred că Liviu Dragnea, după cum arată el la televizor, a cerut așa o inepție, contra sumei de 56 milioane lei, în cel mai sărac areal din paupera Românie. Nu pot și nu vreau să cred! Vorba lui: „Ăștia ori vor să mă facă la imagine, ori sunt imbecili, pur și simplu!!”.

Orice-ai zice, orice-ai face, un astfel de demers nu poate fi altceva decât manifestarea unui șoc canicular.

Auzi expunere de motive, venite de la Ministerul Dezvoltării, care a publicat în dezbatere publică documentele ce „prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, județul Teleorman”.

Nota de fundamentare a HG spune că investiția „Stadion în Alexandria” în valoare de55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), derulată prin Compania Națională de Investiții – cu o contribuția a municipalității de „doar 1,38 milioane de lei” – este necesară întrucât: numărul de locuri al actualului stadion este sub cel necesar pentru Liga 1/respectiv categoria 3 UEFA; stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă; stadionul nu beneficiază de spațiile necesare pentru presa scrisă și TV; spațiile pentru echipe și oficiali sunt subdimensionate; nu au fost identificate elemente ce țin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale și sonore)”.

Ei bine, „Toate aceste carențe cumulate justifică investiția propusă ca fiind deprimă necesitateîn contextul în care activitățile sportive continuă să fie desfășurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au în mod constant performante notabileîn competițiile naționale și chiar internaționale„, se arată în expunerea sus-amintită!

Senzațional. Simți că n-ai aer!

Dumneavoastră, iubitori ai fotbalului sublim și autohton, știți în ce ligă funcționează excepționala echipă de fotbal a Alexandriei, aflată printre „cluburile locale de sport, care au în mod constant performante notabileîn competițiile naționale și chiar internaționale”?!

În Liga a III-a, oameni buni!

Domnule, trăim clipe sublime, pe care eu, unul, n-am crezut, în ruptul capului, că le voi mai apuca.

Eram copil mai răsărit când am auzit prima oară de echipa „Viitorul” Scornicești. Am râs cu lacrimi, am plâns, și, peste ani, am fost acolo să fac un reportaj. Ditamai stadionul lui Ceaușescu, de milioane de dolari, era o paragină sordidă.

Deci, pentru cine are urechi: oameni buni, nu aruncați milioanele contribuabililor ca se le fiți pe plac dictatorilor de ocazie! Nimic din ce pare veșnic, astăzi, nu va dăinui peste ani.

Doar prostia…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase