Alt „genunche” în zona sensibilă

Alt „genunche în zona sensibilă
Publicat: 12/08/2017, 20:02

E de neimaginat ca fiecare cetățean, responsabil pe termen limitat cu actul educațional desfășurat în tot felul de unități de învățământ – cele mai multe improprii acestui act, funcționând fără avize și fără bun simț -, oameni care se târăsc în „genunche” în fața limbii române, a matematicilor și a dirigenției, a sportului și a profundei educații fizice, să-și dorească nemurirea bronzului în care vor fi „ciopliți” drept „busturi ale providențialilor constructori de școală nouă”.

Unul dintre acești neliniștiți ai fenomenului, unul dintre cei care, potrivit chiar spuselor sale, nu se „odihnesc” în scaunul ministerial mai mult de șase luni din memorabila lor viață, este actualul ministru al Educației (mai ales fizice), Marian Liviu Pop.

Ei bine, acest bust în… picioare al Educației românești a anunțat, ieri, la Cluj, următoarele:

„Nu vreau să discut de Legea educației naționale pentru că sunt în Cluj, respect acest oraș și premier, atunci când s-a angajat legea răspunderii pe Legea educației naționale, era actualul primar al Clujului. Dar vă asigur că, începând cu 1 septembrie, veți fi parte a procesului de modificare a Legii educației naționale, exact cum am spus în programul de guvernare. Avem deschisă fișa de proiect, în așa fel încât în septembrie anul viitor, după ce facem o analiză temeinică a ceea ce s-a întâmplat și în cei șase ani de zile de implementare și ce am avut înainte, cu experți din universități, Academie, organizațiile studențești, federațiile sindicale, vom finaliza proiectul de lege în septembrie anul viitor, când îl vom lansa către Parlament, un document care va atinge o bună parte dintre punctele pe care dumneavoastră le-ați menționat”.

În consecință, Liviu Pop ține morțiș să schimbe și el Legea Învățământului – pentru a câta oară – spre a-i bulversa, definitiv, pe copiii care au ghinionul să învețe buchea cărții în vremea lui Pop, precum și pe părinții acestora.

Nu există ministru de la Dumnezeu, care să practice în acest domeniu, și să nu vrea să schimbe ceva în viața mult prea agitată a copiilor-cobai, începând de la clasa „zero” și ajungând la plus infinit.

Și acum, Pop vrea ca la rându-i să le rămână tuturor copiilor în cap.

Iată deci, pentru a da o mână de ajutor acestora, câteva aspecte din viața și cariera demnitarului în scaun: odată devenit ministru al Educației, în 2012, în toiul scandalului generat de acuza de plagiat lansată la adresa lui Ponta, Liviu Pop a desființat prin ordin de ministru Consiliul General al Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), aproape simultan cu emiterea de către acesta a primului verdict de plagiat la adresa lui Ponta. Personajul nostru a decretat că CNATDCU nu avea competență în a se pronunța în speță. Astfel teza de doctorat a lui Victor Ponta a fost transmisă Consiliul Național de Etică, care, la 16 iulie 2012, a emis singurul verdict favorabil în „dosar”. Un verdict infirmat ulterior de toate instanțele;

„Educația”, sub conducerea sa – abia venit la minister, în actualul mandat -, a inventat „județul Târgoviște”, susținând, într-un comunicat, că acolo „s-au făcut verificări la un centru de examen”;

– au urmat anunțurile ministrului, vizavi de „nașterea prematură a manualului de „Educație fizică și Sport”, ba, încă una și mai gogonată – apariția manualului de „Dirigenție”;

– ultima pe listă, cu voia dumneavoastră, a fost interzicerea manualelor auxiliare/culegeri neavizate de MEN, care îngreunează, prea tare, ghiozdanele copiilor.

În sfârșit, personal, cer îngăduința guvernului Tudose să fie amânată elaborarea noii Legi a Educației, până se schimbă titularul portofoliului. Nu știu de ce, dar am senzația că, până va fi adoptat, documentul cu pricina o să apară și o să dispară de mai multe ori, pe sistem: a apărut comisia CNATDCU, după care a dispărut; a apărut „județul Târgoviște”, după care a dispărut; au apărut manualele de „Sport” și „Dirigenție”, după care au dispărut; a apărut „genunchele”, după care a dispărut melodia „În genunche mă întorc la tine!”.

Și astăzi, și mâine, mereu…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...