ANAF se mută online. Desigur, cu ajutorul lui Ghiță. Sebastian Ghiță

ANAF se mută online. Desigur, cu ajutorul lui Ghiță. Sebastian Ghiță
Publicat: 18/08/2018, 09:55
Actualizat: 24/09/2018, 18:13

Scuze, un moment, o mică precizare! Pentru coana Chiva din Văscăuții de Jos: Mamaie, de-acum vorbim prin calculator, da? Știu că matale n-ai, dar vii la sediu și îți arăt eu la calculator cum se face.

Ghiță online

Deci, stimați contribuabili, prin grija Guvernului toate anafurile noastre vor fi dotate cu calculatoare de penultimă generație, cu ajutorul unui contract avantajos semnat cu domnul Ghiță Sebastian. De fapt, vă mărturisesc acum, chiar a dânsului a fost ideea, deoarece îl ajută foarte mult să-și plătească impozitele pe proprietăți din străinătate. Are chiar și o amendă de plătit, pentru depășirea vitezei la ieșirea din localitate, adică din țară.

Bineînțeles că ne-am gândit la toate. În primul rând, angajații noștri vor fi instruiți cu ajutorul unor cursuri adevărate de IT, deoarece până acum, ei au beneficiat doar de mici cursuri de instruire informatică pe planșe desenate. Știți, cu imagini ca de pe ecran, cu iconițe ca la aplicații. E vorba de un curs sponsorizat de Editura Didactică și Pedagogică, care ne-a trimis planșele și cariocile, în cadrul unui contract de un miliard de lei.

Cursuri de copy-paste

Așa. Deci angajații noștri vor fi trimiși acum la cursuri cu calculatoare adevărate. E vorba de cursuri de vară, la Bodrum și în Antalia, dar și Paralia Katerini în Grecia, iar la iarnă vor merge la Insbruck și Chamonix. Practic, pe unde am găsit monitor. De calculator, nu de schi. E un contract sponsorizat de Guvern prin Agenția de Tichete de Vacanță, numai un miliard de lei.

După ce angajații noștri vor urma cursuri de perfecționare, am decis să deblocăm niște posturi noi, de îndrumător bătrâni. Adică angajăm tineri absolvenți de informatică pentru a-i ajuta pe cei nefamiliarizați cu calculatorul.

Ochelari de computer

De asemenea, în colaborare cu Primăria Capitalei, am decis să oferim celor în vârstă ochelari de vedere, pentru calculator. După cum știți, e un program de vouchere similar la Primărie, numai că la noi, practic, ochelarii vor fi numai împrumutați, până completează contribuabilii fișele de pe net.

Apoi, bineînțeles, am decis să implementăm un program de instalare de Otis, care nu e program de calculator, ci de lifturi. Vom pune lifturi, pentru ca cei mai greu deplasabil să poată ajunge cu foile imprimate la calculator la ghișeele de la etaj, unde le vor depune fizic. Pentru a evita problemele medicale cauzate de înghesuială, lipsa de aer și oboseală, vom introduce un program foarte util de instalare a unor tuburi de ogixen, la fiecare etaj și de padele de resuscitare la câte două etaje. Bineînțeles, cu un contract făcut cu o firmă medicală agreată.

Aleluia Recycle Bin!

Între timp am decis să experimentăm o colaborare cu agenția turistică Basilica a Bisericii, care îi va prelua pe contribuabili cu autocarele, după completarea declarațiilor și-i va duce în pelerinaj la mânăstirile din Moldova. Asta ca să-și ocupe cu folos timpul de așteptare până depun declarațiile scoase la calculator. N-aș vrea să sperii pe nimeni, dar am cerut și vom obține și un mic contract cu Pompele Funebre, pentru – nu vă speriați! – eventuale întreruperi, din cauze naturale, ale circuitului contribuabilului în Fisc.

Și la final, am o altă veste extrem de bună: ne pregătim de la anul să anunțăm plata doar pe card a obligațiilor fiscale. Aici sunt deja în negociere cu Biserica pentru niște slujbe de exorcizarea a microcipurilor de pe card, pentru contribuabilii doritori și temători.

Doamne ajută! Enter!