Andreea are mintea Simonei de-acum un an!

Andreea are mintea Simonei de-acum un an!
Gândindu-mă cu nostalgie la psihicul Simonei Halep de anul trecut pe vremea asta, nu credeam să-l văd reîntrupat, la Roland Garros, tot într-o româncă: Andreea Mitu, eroina de la Montreal, a învins-o cu 6-4 în setul decisiv pe capul de serie nr. 12, puternica cehoaică Karolína Plíšková.

Cum? Stăpânind momentele dificile cu o luciditate calmă, o concentrare de neclintit, în ciuda erorilor de ambele părți care s-au aglomerat spre sfârșitul meciului. Andreea a comis nu mai puțin de 9 duble greșeli, dintre care 4 în ultimele două ghemuri în care a servit. 

A avut de trei ori minge de meci înainte de victorie.

Tactic însă, Andreea a jucat perfect, forțând constant lovitura decisivă, atacând de câte ori a avut ocazia, deplasând-o mereu pe Plíšková pentru a nu-i permite să-și plaseze loviturile de măciucă.

Ultima minge, o dreaptă cros decisivă a Andreei pe o respingere prea scurtă a Plíškovei, a fost la limită. În loc să sară în sus, să-și strige triumful, cum ar fi făcut multe jucătoare parcă pentru a determina o decizie în favoarea lor, ea a rămas nemișcată, cu ochii la arbitru, pregătită să înfrunte o sentință de out! și să servească în continuare. Abia când palma arbitrului s-a așezat paralel cu solul, Andreea a zâmbit și a ridicat mâinile.

Și cu Irina Begu, care a spulberat-o pe tânăra speranță croată Ana Konjuh, arătând o formă din ce în ce mai bună, România are două reprezentante în turul 3 la Roland Garros.

Ca la Montreal, fetele reușesc să se descurce fără Simona!
    

Inchide