Antenistul teleghidat, un experiment reușit

Antenistul teleghidat, un experiment reușit
Publicat: 11/08/2014, 13:05
Actualizat: 22/08/2014, 17:39

Antena 3 merită felicitări. Și-a făcut treaba atât de bine, încât o parte din publicul său captiv s-a prostit și a devenit – veste bună pentru cooperativa Ponta-Voiculescu-Ghiță – foarte ușor de manipulat. Cum altfel ar putea fi interpretată prezența în prohodul antenist a unei mame, care și-a pierdut fiul la revoluție?

Este ca și cum martirii ar fi solidari cu călăii, fiindcă băiatul acelei femei a murit pentru libertate, secerat de gloanțele regimului comunisto-securist, reprezentat de Dan Voiculescu. Dar inițiativa pensionarilor de a-și rupe de la gură, ca să „salveze” Antena 3, deținută de o familie cu o avere atât mare, că e departe de a scăpăta, plătind o datorie de 60 de milioane către stat? E ca și cum săracii ar fi solidari cu bogații și victimele cu hoții care i-au pauperizat, dl Voiculescu trecând o parte din „averea poporului” în propriul său buzunar. Dar violența bunicilor mitingiști, care demonstrează pentru libertatea presei, însă îi agresează pe reporterii altor televiziuni?

Toate aceste secvențe par desprinse dintr-un film absurd, despre o lume anapoda, în care oamenii, parcă teleghidați, se ridică din fața televizorului și pornesc să lovească în propriile lor interese. Cum a reușit Antena 3 să-și prostească telespectatorii? Simplu, le-a spus zi de zi, aceleași lucruri până au ajuns să le creadă. Le-a repetat că toți cei care critică guvernarea Ponta și figurile ei sunt băsiști răi, care trebuie neapărat să dispară. Că justiția este băsistă, fiind folosită de președinte să se răzbune pe „demnul și curajosul” Voiculescu și pe bunii baroni PSD. Că evoluția lor este ținută-n loc de maleficul, coruptul, intrigantul Băsescu, iar lor nu le va merge mai bine, dacă vreunul din acoliții lui – și, aici, intră toți prezidențiabilii opoziției – îi va succede în funcție.

În cele din urmă, mulți oameni au uitat realitatea politică și trăiesc în versiunea livrată din studio, care, rumegată și regurgitată seară de seară, de aceleași guri, nu mai presupune niciun efort de digerare, răspunzând, totodată, propriilor gusturi. Experiment reușit! Astfel, au ajuns să-l plângă pe infractorul Dan Voiculescu și să creadă minciuna că DNA vrea să închidă Antena 3.

Când dna Ecaterina Andronescu, care părea un politician decent, suspină de îngrijorare, nu mă mir că o bunică sensibilă aleargă să-l salveze pe Mihai Gâdea. Rolul domniei sale și al altora – sindicaliști, ONG-iști, analiști abonați la talk show-uri, dar dându-se independenți – este tocmai acela de a credibiliza scenariile puse în circulație de propagandiștii guvernamentali. Or, unul dintre acestea spune că „dușmanul poporului” sălășluiește acum la Cotroceni. Cât timp publicul antenist stă doar cu ochii pe el, nu vede cum joacă ceilalți. Pentru acest public poate vine ca un șoc informația banală că partidul domnului Ponta și partidul domnului Voiculescu, patriarhul Antenelor, se află la guvernare de aproape trei ani de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”