Atunci, ne-au condamnat pe noi la moarte

Atunci, ne-au condamnat pe noi la moarte
Publicat: 14/01/2019, 20:55

Dacă pleacă în concediu, la un spectacol sau, pur și simplu, la cumpărături, odată întors la domiciliu, românul se trezește cu casa spartă, jefuit, umilit, despuiat de propria-i intimitate.

Dacă e tânăr, și merge cu prietenii într-un club, undeva, și se intersectează, din nenorocire, cu borfași, interlopi și recidiviști, este foarte posibil să nici nu mai apuce să-și vadă casa – spartă sau nu – urmând să fie înjunghiat și lăsat să moară, ca un câine, în stradă.

Dacă e la școală, sau în facultate, sau la serviciu, și ajunge târziu acasă, are toate șansele să moară pe holurile blocului, cu creierii întinși pe pereți și cu fața zobită în pumni, omorât de un imbecil, pentru o mizerie de telefon. Sau să fie violat și ștrangulat în lift.

Și, dacă nimic din toate astea nu-i convine, iar instinctul de apărare îl scoate în stradă, ca să-i ceară guvernului să-l apere pe el și nu pe criminali, să-i asigure lui securitatea și siguranța socială, și nu violatorilor și tâlharilor, să-i ofere lui un trai liniștit, sigur și lipsit de teroare, să le ceară, pur și simplu, politicienilor care i-au desființat viața și liniștea socială prin adoptarea unor legi care să-i scape pe ei de rigorile celorlalte legi, la grămadă cu criminalii, atunci îl bate, îl calcă în picioare, îl desfigurează, îl omoară – absolut întâmplător nu s-a comis această grozăvie la mitingul din 10 august – Jandarmeria.

În consecință, oricum ar fi, cetățeanul român, lipsit de apărare, a ajuns să trăiască terorizat și captiv în propria-i viață, în propria-i țară, în propriul oraș, în propria-i casă, înconjurat, încercuit, de tot felul de minți sinistre, înarmate cu prostie, cu aroganță, cu egoism, lovindu-l cu piciorul, cu bâta, cu cuțitul ori cu pulanul, cu gazul lacrimogen, cu electroșocul și cu cine mai știe ce, la comanda miniștrilor, șefilor unor instituții de forță, a unor aleși ai neamului, recte „niște legiuitori”, aruncându-l de la unul la altul, cu picioare în burtă și în cap, rămas la cheremul criminalilor, tâlharilor și violatorilor, eliberați cu miile din pușcării cu luni bune mai devreme – bașca plătiți convenabil, pentru suferința lor – întrucât n-a fost legal și de acceptat traiul lor în patru metri pătrați, alocat în penitenciare.

I-aș întreba pe cei care, fie au gândit această lege – a compensării, în zile libere, pentru condiții improprii de detenție – în faza ei inițială, fie pe cei care au reconstruit-o, în dezbaterile comisiilor parlamentare, ca pe o mană cerească (mai ales) în beneficiul condamnaților violenți, adoptând amendamente ce dovedesc inconștiență, morților, celor omorâți de acești criminali dezaxați, le ajung cei doi metri pătrați, de pe fundul gropii în care au fost băgați?

Și aș mai întreba, cine răspunde, totuși, pentru toate aceste crime? Întrucât, numai de răspunderea criminalilor recidiviști nu poate fi vorba…

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
Ce avere a avut Petrică Cercel, de fapt, și cui rămâne moștenire
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Floarea CADAVRU, una dintre cele mai rare din lume. De unde îi vine numele și...
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
O nouă metodă de înșelăciune face ravagii printre șoferi. Pagube de zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Primul județ în care certificatul de vaccinare devine obligatoriu. Încă un județ a intrat în...
Ce a strigat Ionuţ Cercel în cimitir. Au izbucnit în plâns cu toţii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
Care este vârsta la care devenim adulți, de fapt. 18 ani este total greșit, descoperirea...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului despre Florin Salam, la câteva zile după moartea lui Petrică Cercel
Doliu uriaș. A murit un fost președinte. Televiziunea națională a făcut anunțul
E DEZVĂLUIREA MOMENTULUI. Un politician important din PNL s-a înrudit cu un interlop feroce. Petrecere...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...