Băsescu la Udrea. Anul acesta, Dragobetele a picat într-o zi fără soț

Băsescu la Udrea. Anul acesta, Dragobetele a picat într-o zi fără soț
Publicat: 26/02/2015, 11:26

Ca îngerul cu ochiul rău, el s-a întors în cuibul său. „Cu-cu!” a răsunat Arestul Stejarii. Sezonul vânătorii de cocoși era pe sfârșite în Pădurea Băneasa, iar în voliera aurită de la marginea ei nu mai îndrăzneau să intre decât avocații. „Cu-cu!”, a insistat Dragobetele, ca pe vremuri. Fusese puțin plecat în sânul familiei, timp în care celălalt sân fusese abuzat de un milițian care-i furase sutienul. În anul acesta, ca niciodată, Dragobetele a picat într-o zi fără soț.

Cavaler de ziua a șaptea, dl. Băsescu a mărturisit că o vizitează zilnic pe doamna Udrea și o susține. Frumos! Îi e fidel, la fel cum dumneaei i-a fost fidea în toți anii aceștia: „Încerc să o conving că nu am abandonat-o”. O mică dramă. Simțea doamna că a abandonat-o? De bună seamă. Nu se plângea dumneaei de „marii bărbați ascunși pe sub mese”?

Se zice că dacă în noaptea de Dragobete fetele nemăritate aud cucul, a doua zi le apare Kovesi în drum. Azi, doamna Udrea a ajuns din nou în arest. O celulă murdară, fără foehn, cu WC turcesc. Iar de aici poezia se termină, iar realitatea jegoasă te izbește în dinți.

Poate că, după ce dramoleta aceasta se va fi terminat, vom găsi timp să vorbim serios și despre pârnaie. Pentru că ăsta este arestul în România: locul unde „te bagă jos”. Să ne înțelegem: vorbim de arest, locul unde sunt duse persoanele care nu sunt condamnate și care se bucură teoretic de prezumția de nevinovăție. E atât de greu să le asiguri oamenilor ăstora o budă normală și un duș cât de cât? Orice om, oricât de corupt este, trebuie tratat, în primul rând, cu demnitate. Apoi trebuie să-i fie demonstrată vinovăția într-o sală de judecată.

Pot să înțeleg șocul doamnei Udrea în fața WC-ului turcesc. Orice student care a trecut prin Grozăvești a trăit oroarea față de șobolanii care ies din țeava de scurgere. Orice pacient care a trecut printr-un spital de stat a suportat umilința jegului, inclusiv a celui uman. Aceasta este, din păcate, România. A spune însă, cum văd că susțin diverși, că ăia din arest trebuie să crape pentru că noi avem mai întâi de renovat școli și spitale este greșit. Nicio instituție nu trebuie să-i umilească pe cetățeni, să-i ducă la stadiul de suboameni, să-i sufoce în jeg. Nici spitalul, nici școala, nici administrația financiară, și nu, nici pușcăria. În niciun caz Justiția nu are de câștigat dacă-i sufocă pe oameni ca pe sardelele și-i stoarce de vlagă până-i aduce într-o sală de judecată. Arestarea preventivă, o măsură excepțională, pare să fi devenit, din păcate, o sală de judecată în aer liber, în care arestatul defilează încătușat, televiziunile îl petrec în alai de acasă până la zdup, iar seara la televizor un tribunal al poporului, format din analiștii neamului, dă verdicte definitive.

Despre asta a vorbit, marți seara, și Traian Băsescu, dar, vai!, atât de neconvingător. Omul care și-a făcut un titlu de glorie din întărirea instituțiilor statului, în special a serviciilor de informații și a DNA-ului, omul care ar fi putut avea azi cea mai mare legitimitate să vorbească despre neregulile din actul de justiție, constată acum, când protejata sa este într-o situație dificilă, că arestarea preventivă bazată pe denunțuri tinde să devină „excesivă”. „Datorită presiunii pe procurori, că sunt multe dosare, parcă încep să se axeze prea mult pe denunțuri”, constată corect fostul președinte. O declarație gravă pe care însă puțini au considerat-o „știre”, tocmai din pricina implicării afective a d-lui Băsescu. Același domn Băsescu mărturisește că a fost pe punctul de a decapita principalul serviciu de informații al țării după fotografiile cu Elena Udrea la Paris, în baza unui simplu feeling. Adică la nervi. Din păcate, pe dl. Băsescu feelingul l-a stricat și îndrăznesc să cred că-i va provoca și mai multe neplăceri în viitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului