Băsescu – tupeu de pesedist

Băsescu - tupeu de pesedist
Publicat: 20/05/2015, 09:13

Un marinar cu sânge rece care joacă poker la cacealma cu țara – asta am gândit despre Traian Băsescu în anumite momente ale campaniei electorale. Am reacționat prompt și apăsat la toate derapajele lui iraționale, la ieșirile necontrolate pe care apoi le dregea, sau nu, spunând spăsit: „A fost o eroare”. L-am considerat inconștient, iresponsabil, un pistolar al hazardului politic – dar nu l-am crezut corupt. Aveam ceva informații despre niscai afaceri duboioase ale domniei sale, dar ele păleau în fața gigantismului corupției pesediste și a hotărârii cu care Băsescu anunța că va lupta cu ea pe viață și pe moarte. Mi-e greu să uit calmul agresiv cu care a spus la televizor „O să-l lipesc pe Năstase de toți pereții, dacă vrea să ne batem în dosare”. Am viu în minte umorul ucigător cu care a numit Rafo-Jafo. Iar ca să fii în stare să le dai pesediștilor întâlnire „La țepe, în Piața Victoriei!” trebuie să ai, credeam, cugetul curat ca argintul strecurat.

Am citit de câteva ori tot ce s-a scris în legătură cu manevrele imobiliare ale lui Băsescu, nevenindu-mi să cred. Însă punând lucrurile cap la cap și corelându-le logic, pentru mine rezultă cu claritate cel puțin trei lucruri:

1. Traian Băsescu a cumpărat locuința naționalizată din str. Mihăileanu nr. 2 pe 4 februarie 2003. Termenul limită legal pentru depunerea cererilor de retrocedare a imobilelor naționalizate către cei păgubiți era 31 martie 2003. Prin urmare, Băsescu a cumpărat casa din Mihăileanu 2 când în toată capitala nu se putea vinde nicio locuință naționalizată: 4 februarie înseamnă aproape 2 luni înainte de 31 martie, data după care se puteau declanșa cumpărările. Achiziția ilegală a casei a fost realizată de Băsescu cu ajutorul Administrației Fondului Imobiliar de la Primăria Capitalei, unde șef era nimeni altul decât dl Băsescu.

2. Primarul general Băsescu nu a locuit cu contract de închiriere în casa din Mihăileanu 2 decât 3 luni. Potrivit Legii 112, ar fi trebuit să locuiască cel puțin 1 an pentru a avea dreptul s-o cumpere. Și totuși, după numai 3 luni, a cumpărat-o.

3. Pe 12 noiembrie 2002, Traian Băsescu și-a donat casa proprietate personală, în valoare de câteva sute de mii de euro, din zona Otopeni-Băneasa, fiicei sale. Deci, această casă a fost inițial în proprietatea lui, după care a dat-o. Acest lucru interzice categoric cumpărarea de la stat a locuinței din Mihăileanu 2 câteva luni mai târziu – normal: ai avut casă și ai înstrăinat-o, statul nu-ți vinde alta.

Numai un înapoiat mintal, un fan până la halucinație al lui Băsescu sau un șmenar imobiliar poate să nu ia în seamă aceste ilegalități flagrante. Traian Băsescu a încălcat legea repetat și cu bună știință – ar fi culmea să presupunem că însuși primarul capitalei nu știa exact ce face. Și, hai să zicem că a făcut-o presat de împrejurări, la un moment dat, dar de atunci au trecut doi ani și dl Băsescu nici gând să-și scoată mortul din casă, ba a intrat cu el în campania electorală.

Indiferent de rezultatul redeschiderii acum a dosarului Băsescu-Mihăileanu 2, va rămâne o pată pentru Justiția română închiderea acestui dosar vreme de 10 ani.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Loredana Groza și Andrei Boncea divorțază după 22 de ani? Ce spune renumitul producător despre...
De unde are Emma Răducanu cicatricea urâtă de pe picior!
Revine carantina de noapte din acest weekend! Marele oraş afectat de restricţie
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Dieselgate 2.0: Se anunță mari probleme pentru Volkswagen și motorul Diesel
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață...
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Unde poți încerca preparate pe bază de carne din porc artificial, din toamna asta
ELEV bătut cu BESTIALITATE, la LICEUL SPORTIV din CONSTANŢA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Klaus Iohannis e în stare de ȘOC! Ce i se pregătește președintelui României. Se întâmplă...
Un actor legendar din România a părăsit scena. Explicații surprinzătoare
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...