Beni și Clodi au căzut. Scapă cine poate!

Beni și Clodi au căzut. Scapă cine poate!
Publicat: 08/01/2015, 09:02

Toată copilărimea e disperată. Toată șleahta asta de evazioniști veroși va da, în sfârșit, socoteală pentru că nu și-a plătit conștiincios impozitul pe alocații, pe dobânzile fabuloase obținute din conturi personale. Le-a convenit să se bage la eco shooting-uri – destul de indecente, ca să vorbim eufemistic -, încă din primele nouă luni intrauterine, fără să plătească CASS.

Dar, întrucât, evaziunea în pamperși are picioarele mai scurte chiar decât cele ale evazioniștilor în discuție, fiscul, ca să se scape pe el, a pus mâna pe ei. Începutul a fost făcut la Alba și a continuat în Argeș.

Iată cum au stat lucrurile, povestite de un tăinuitor, părinte al unui astfel de neadaptat al sistemului: „Fiecare minor, posesor al unui cont deschis la orice bancă din țară – în care, de cele mai multe ori, este vărsată alocația (n.r.) – a realizat un profit din dobândă, profit al cărui impozit a ajuns la ANAF. Vigilent, fiscul a verificat dacă pentru aceste câștiguri impozitate sunt plătite asigurările de sănătate și pentru minori: nimeni nu plătește aceste sume pe CNP de minor!

Drept urmare, ANAF a trimis solicitarea la plată, calculată conform unui salariu minim brut pe economie. Tâmpenia celor de la ANAF este că aceștia NU știu că legea privind reforma în sănătate, 95 din 2006, art 213, scutește de la plata asigurărilor pe toți minorii până la vârsta de 18 ani”, spune părintele, fără să clipească, fără durere în suflet și respect față de fisc.

Așa stând lucrurile, după ce dobânda pe alocații a fost just vămuită, după ce asigurările urmează să fie smulse, împotriva legii, din mâinile murdărele ale micilor mafioți, terorizați la un loc cu părinții lor complici, fiscul va lua la cercetat, de bună seamă, „încasările” din activitățile de sorcovă, desfășurate în dimineața zilei de 1 ianuarie anul curent. Pe ei, pe ei, pe tatăl lor!

„Deci, Beni și Clodi, banii jos și mânuțele sus! Suntem noi, fiscul în pamperși!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase