Lelia Munteanu
11.07.2019
Puterea Gândului

Ce handicap are Klaus Iohannis?

Ce handicap are Klaus Iohannis?
Hole in one

Nu vă aripați, nu mă gândesc la vreun handicap la prezidențialele din noiembrie. A câștigat deja al doilea mandat, poate fi sigur că va mai avea parte de cinci ani de confort la Cotroceni.

Ce mă preocupă e golful. (Eu l-am învățat fără profesor, la prașilă).

Am văzut imaginile de ieri cu Președintele pe teren și am citit niște comentarii răutăcioase – pe astea vreau să pun biciul indignațiunii mele.   

Mai întâi, ce e golful: e acel ceva care se desfășoară în natură și în care, dacă ai destul timp și niscaiva noroc, trebuie să înfigi o minge mică într-o gaură din pământ, cu ajutorul unui ciomag sosfisticat numit crosă. Handicapul (HCP) măsoară, în cifre, iscusința jucătorului – cu cît e mai mic, cu atât, firește, jucătorul e mai bun.

Să trecem la subiect. În iconografia golfului, imaginea emblematică e  a jucătorului urmat de un personaj care îi cară cele 14 crose. S-au repezit unii să spună: ia uite, Președintele are un sclavete. Complet greșit!

Personajul se numește Caddy oricum l-ar chema și, când stă în prejma marilor jucători poate ajunge milionar. Caddy-ul nu e un hamal, nu e un fitecine, e un tip care știe golf uneori mai bine decât cel căruia îi cară crosele. E un cunoscător al terenului și un strateg. Un fel de consilier, să zicem. Ca în politica la vîrf și în golf: depinde cum îți alegi consilierul, cât ai chef să comunici cu el și dacă îi primești sfaturile.

Abia acum pricep cum vrea Klaus Iohannis să joace în politică – hole in one. Mai pe înțelesul vostru, care n-o să atingeți niciodată o Challenger 3: să bage mingea în gaură dintr-o singură lovitură.

Inchide