Cetățeanului Tudose i-au plesnit pantalonii când s-a cocoțat pe gard

Cetățeanului Tudose i-au plesnit pantalonii când s-a cocoțat pe gard
Publicat: 13/01/2018, 18:52
Actualizat: 15/01/2018, 09:48

Ultima ispravă a șefului guvernului, răsărită pesemne din visele agitate de „bad guy” tomnatic, a fost să se cocoațe pe gard, un loc potrivit de contemplat cu strigături a delicatei chestiuni a autonomiei, cu trimitere la fel de delicata relație româno-maghiară.

Cu mâna streașină, celui mai român dintre miniștri i s-a năzărit că vede niște steaguri fluturând alene și pe lângă stindarde unduindu-se niște conaționali dintr-o etnie minoritară, care se agitau după niscaiva drepturi. Lui Mihia Tudose i-a placut așa mult ce vede, încât s-a aplecat peste gard până i-au plesnit pantalonii.

Răstimp, domnii manierați de la Ministerul de Externe nu știau cum să scoată cămașa explicând rătăcirea șefului în niște vorbe simandicoase, mustind de principii . Ambasadorul român de la Budapesta a fost chemat de vecinii ungari să fie tras de urechi. Venerabilul Meleșcanu și -a smus frizura impecabilă și a ridicat resemnat din umeri. Președintele Parlamentului ungar, în vizită pe pământ românesc, ne-a arătat linișitit obrazul. Până și unii din colegii de partid ai lui Tudose au luat distanță. Printre altele.

Nu știu cum s-a văzut „criza” prin lumea mai absconsă a „serviciilor”. Evident nu a celor de salubritate sau de spălătorie. Ci de acolo de unde, conform poveștior urbane a fost livrat cetățeanul Tudose, ca să servească binele public și interesul național al țării sale, România. Și să le slujească cu competență și prestanță. (Ca să nu fie confuzii, e vorba de un „serviciu”, termenul cețos de „servicii” – la grămadă – fiind promovat abitir de un „defunct” director, care azi nu se mai află pe pământ românesc).

Cu câtă competență și prestanță servește Mihai Tudose și cum l-au școlit pentru meseria de prim-ministru s-a văzut. Cu predecesorul Sorin Grindeanu, dacă nu altceva, nu-ți era jenă să ieși în lumea bună și nici când deschidea gura. Cu siguranță Grindeanu știe mai mult de două sute de cuvinte în limba maternă, chiar dacă nu excelează la capitolul bancuri și vorbe cu „sânge”. Așa, pentru o simplă comparație.

Pe lângă numeroasele sale nepotriveli (sau cum se zice la modă „inadecvări”), Mihai Tudose mai e și „refuzat la export”. Probabil nu înțelege, nu i se spune sau nu-i pasă că în unele imprejurări, sau față de unele treburi nu se sparg semințe.

Credeți că Mihai Tudose, premier a înțeles ceva? N-am auzit să fi revenit asupra nefericitei sale remarci.

Cetățeanul Tudose a rămas agățat de gard, visând senin la stindarde rele și conaționali care flutură pe lângă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase