Cine distruge imaginea Procurorului Șef al DNA

Redactor:
Lelia Munteanu
Cine distruge imaginea Procurorului Șef al DNA
Răspunsul scurt: autoritățile statului român

E mai important Marian Munteanu, candidatul cules de PNL din tenebrele neo-legionarismului, sau Procurorul Șef al Direcției Naționale Anticorupție?  Mai important e Munteanu, de vreme ce Președinția României își găsește timp (cred că e vorba, totuși, despre chef, fiindcă timp are berechet) pentru o dezmințire directă, clară și concisă, nu una aruncată pe surse, ca în cazul Black Cube.

Povestea de acoperire a firmei israeliene e cât se poate de bine ticluită și a fost furnizată opiniei publice într-un crescendo inteligent construit, imediat după ce responsabilii DIICOT s-au grăbit să raporteze opiniei publice un succes despre care nici ei n-au prea înțeles mare lucru. Au capturat doi spioni, spionii sunt foști agenți Mossad sau au legătură cu firma unor foști agenți Mossad, dar – aici ne-au făcut cu ochiul, ca în filmele indiene – foștii agenți Mossad nu sunt niciodată foști. Mossad, Mossad, Mossad. Numele celui mai puternic serviciu secret din lume a fost rostit până la delir. Subtextul: agenții noștri i-au dovedit pe ai lor. Au urmat alte câteva demonstrații de „profesionalism” – alarme cu bombă la ambasada Israelului.

După pripeala DIICOT, a început și Black Cube să vorbească așezat.

Întâi, a trimis către Associated Press un comunicat în care arăta că spionașii gogomani (cum fuseseră prezentați în povestea DIICOT) sunt parte a unui proiect menit „să strângă probe despre corupția profundă din Guvernul României și agențiile sale”. O dezvăluire de o gravitate excepțională, dar autoritățile statului au tăcut.

Autoritățile statului au continuat să tacă și atunci când Black Cube a adăugat: „proiectul anticorupție” desfășurat în România are „autorizarea și permisiunea celor mai înalte eșaloane posibile”.

Povestea de acoperire e completă: o înaltă autoritate a statului român sau mai multe au autorizat o firmă de intelligence a unor foști agenți Mossad ca să probeze corupția Procurorului Șef Anticorupție, corupție care și-a întins tentaculele asupra Guvernului și a agențiilor sale!

Autoritățile statului român tac netulburate în continuare, Iar DIICOT nu face decât să le întărească spusele, arătând că țința operațiunilor a fost Laura Codruța Kövesi și cercul său de apropiați.

Într-un târziu, apare pe surse, ca să nu deranjeze pe nimeni, o declarație de la Cotroceni: „Președintele Klaus Iohannis nu deține informații legate de autorizarea de vreo instituție a statului a acțiunilor angajaților Black Cube în România”. Nu spune că ar fi o minciună sfruntată, nu că va fi convocat CSAT-ul (pentru că alegațiile patronilor Black Cube iscă o problemă de siguranță națională), nu că firmei  Black Tube i se va cere socoteală, mergând până la a fi desființată în justiția internațională care i-a dat aviz de funcționare, ci pur și simplu, moale, că Președintele României nu are cunoștință despre așa ceva.

Mi-e teamă că nu niște spionași care s-au lăsat ostentativ prinși, după ce au venit până aici cu ciocanele ca să spargă parole de mail, după ce au hărțuit oameni noaptea cu telefoanele, ci tăcerea de neexplicat a autorităților române distruge imaginea Procurorului Șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide