Cine-i strică petrecerea lui Dragnea

Cine-i strică petrecerea lui Dragnea
Publicat: 24/02/2017, 09:45

Constantin Niță, fost vicepreședinte al partidului, fost lider de filială (Brașov), fost ministru în diverse guverne și – mai ales – în guvernul Ponta, a declanșat, azi, un atac frontal la adresa actualului lider PSD, Liviu Dragnea, nu mai puțin a „lăudătorilor” strâns uniți în jurul său.

Niță – care, Nota Bene, e născut în județul Iași, meleagul lui Chirica – îl face direct răspunzător pe Dragnea de crizele care bântuie partidul. „Dincolo de criza de imagine prin care trece guvernul și care se poate diminua prin măsuri eficiente, PSD se confruntă și cu o criză majoră în interior”, spune acesta

De ce? Între altele, pentru că Liviu Dragnea, susține Niță, se comportă precum un anume „Simon” care dă titlul (și face regulile) jocului pentru copii „Simon says”. Personajul în discuție, mai scrie Niță pe blogul său, decide și poruncește, creând o situație care seamănă foarte mult cu ceea ce se întâmplă în PSD, în momentul de față. „Există (acolo) o singură voce răspunzătoare pentru toate deciziile majore. Restul imită și aprobă. Cine nu se supune este eliminat din joc”.

„Cum s-a ajuns aici?”, se întreabă autorul, care, imediat, își și răspunde, la fel de viguros: „Este rezultatul managementului politic promovat de actuala conducere, stil care se bazează pe decizii în grup restrâns. De aici și inabilitatea de a reacționa corespunzător la situații de criză. Când nu te consulți cu toți președinții de organizații din județe, când forurile de conducere devin arbitrare, când biroul permanent se întrunește… ocazional etc., este normal să nu mai ai capacitatea de reacție. (…) În acest fel reușești să transformi un partid de talia PSD într-un colos cu picioarele de lut. Îi iei toată puterea„.

Și ce-ar fi de făcut pentru a readuce partidul la cursul său firesc? Ei bine, același propune implementarea unui pachet de măsuri, cam așa de mare: „Consultarea președinților de organizații județene cu privire la deciziile majore luate de conducerea centrală a partidului; o strategie și o echipă de comunicare; implicarea foștilor membri ai Guvernului Ponta în dezbaterile din cadrul partidului. „Realizările Guvernului Ponta au contribuit considerabil la câștigarea alegerilor locale și parlamentare. Azi prea puțini lideri din acea perioadă mai sunt promovați public. Și cel mai puțin Ponta!”; încetarea „epurărilor” politice, prin metoda excluderii sau trecerii pe linie moartă a celor care își exprimă părerile; o nouă platformă program a partidului cu implicarea tuturor; un congres extraordinar care să ia în calcul modificarea statutului; dezvoltarea unei strategii politice externe, în strânsă colaborare cu actualul guvern, ținând cont de modificările geopolitice din ultimele luni și de instabilitatea din regiune. (Ultima măsură nu știm, încă, dacă e de bine sau de rău).

Bref, ceea ce propune, aici, Constantin Niță seamănă cu o intenție de punere în operă, pas cu pas, a restaurației în PSD. Sau, și mai plastic spus, cu detronarea lui „Simon/Dragnea says” și reinstalarea lui „Victor Ponta dixit”.

Iar pașii ar fi următorii: consultarea președinților organizațiilor județene – despre care Niță afirmă că sunt extra-nemulțumiți, fiind puși mereu în fața faptului împlinit – în luarea deciziilor; implicarea foștilor membri ai guvernului Ponta și, mai ales, a fostului premier, în viața și activitatea partidului; elaborarea unei noi platforme și organizarea unui congres extraordinar.

Simplu, previzibil, cât se poate de posibil. Nu cred că grupul de cântăreți ai lui Dragnea, cu secretarul general adjunct în frunte, comicul Codrin Ștefănescu, ar putea face față unui astfel de război, încercând să apere poziția liderului. Mult mai previzibilă ar fi insurecția.

Iar în ceea ce-l privește pe Dragnea, cred că ar fi complet descumpănit. Dacă nu se descurcă el, sărmanul, față cu doi-trei camarazi mai critici, debusolându-se în așa hal încât habar nu mai are dacă pe Cătălin Ivan, unul dintre ei, l-a dat, deja, afară din partid sau nu, dar când s-o pomeni, în congres, cu toată echipa lui Ponta, cu Diaconu, pregătit de fuziune, și cu Ghiță, gata de un nou serial…

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
Irina Tănase, părăsită de Liviu Dragnea, după ce a fost prinsă cu altul! Detalii BOMBĂ
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Victimele variantei Omicron. Val de spitalizări cu COVID-19 a copiilor mai mici de 5 ani...
Irina Tănase, părăsită de Liviu Dragnea, după ce a fost prinsă cu altul! Detalii BOMBĂ
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Farul, tot mai aproape de playoff: Victorie cu 2-0 în meciul cu Rapid
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Accident rutier cumplit lângă București. Cum s-a produs totul
Bill Gates dă marea lovitură. Ce a pus la cale miliardarul chiar de ziua sa
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...