Cine-i strică petrecerea lui Dragnea

Cine-i strică petrecerea lui Dragnea
Publicat: 24/02/2017, 09:45

Constantin Niță, fost vicepreședinte al partidului, fost lider de filială (Brașov), fost ministru în diverse guverne și – mai ales – în guvernul Ponta, a declanșat, azi, un atac frontal la adresa actualului lider PSD, Liviu Dragnea, nu mai puțin a „lăudătorilor” strâns uniți în jurul său.

Niță – care, Nota Bene, e născut în județul Iași, meleagul lui Chirica – îl face direct răspunzător pe Dragnea de crizele care bântuie partidul. „Dincolo de criza de imagine prin care trece guvernul și care se poate diminua prin măsuri eficiente, PSD se confruntă și cu o criză majoră în interior”, spune acesta

De ce? Între altele, pentru că Liviu Dragnea, susține Niță, se comportă precum un anume „Simon” care dă titlul (și face regulile) jocului pentru copii „Simon says”. Personajul în discuție, mai scrie Niță pe blogul său, decide și poruncește, creând o situație care seamănă foarte mult cu ceea ce se întâmplă în PSD, în momentul de față. „Există (acolo) o singură voce răspunzătoare pentru toate deciziile majore. Restul imită și aprobă. Cine nu se supune este eliminat din joc”.

„Cum s-a ajuns aici?”, se întreabă autorul, care, imediat, își și răspunde, la fel de viguros: „Este rezultatul managementului politic promovat de actuala conducere, stil care se bazează pe decizii în grup restrâns. De aici și inabilitatea de a reacționa corespunzător la situații de criză. Când nu te consulți cu toți președinții de organizații din județe, când forurile de conducere devin arbitrare, când biroul permanent se întrunește… ocazional etc., este normal să nu mai ai capacitatea de reacție. (…) În acest fel reușești să transformi un partid de talia PSD într-un colos cu picioarele de lut. Îi iei toată puterea„.

Și ce-ar fi de făcut pentru a readuce partidul la cursul său firesc? Ei bine, același propune implementarea unui pachet de măsuri, cam așa de mare: „Consultarea președinților de organizații județene cu privire la deciziile majore luate de conducerea centrală a partidului; o strategie și o echipă de comunicare; implicarea foștilor membri ai Guvernului Ponta în dezbaterile din cadrul partidului. „Realizările Guvernului Ponta au contribuit considerabil la câștigarea alegerilor locale și parlamentare. Azi prea puțini lideri din acea perioadă mai sunt promovați public. Și cel mai puțin Ponta!”; încetarea „epurărilor” politice, prin metoda excluderii sau trecerii pe linie moartă a celor care își exprimă părerile; o nouă platformă program a partidului cu implicarea tuturor; un congres extraordinar care să ia în calcul modificarea statutului; dezvoltarea unei strategii politice externe, în strânsă colaborare cu actualul guvern, ținând cont de modificările geopolitice din ultimele luni și de instabilitatea din regiune. (Ultima măsură nu știm, încă, dacă e de bine sau de rău).

Bref, ceea ce propune, aici, Constantin Niță seamănă cu o intenție de punere în operă, pas cu pas, a restaurației în PSD. Sau, și mai plastic spus, cu detronarea lui „Simon/Dragnea says” și reinstalarea lui „Victor Ponta dixit”.

Iar pașii ar fi următorii: consultarea președinților organizațiilor județene – despre care Niță afirmă că sunt extra-nemulțumiți, fiind puși mereu în fața faptului împlinit – în luarea deciziilor; implicarea foștilor membri ai guvernului Ponta și, mai ales, a fostului premier, în viața și activitatea partidului; elaborarea unei noi platforme și organizarea unui congres extraordinar.

Simplu, previzibil, cât se poate de posibil. Nu cred că grupul de cântăreți ai lui Dragnea, cu secretarul general adjunct în frunte, comicul Codrin Ștefănescu, ar putea face față unui astfel de război, încercând să apere poziția liderului. Mult mai previzibilă ar fi insurecția.

Iar în ceea ce-l privește pe Dragnea, cred că ar fi complet descumpănit. Dacă nu se descurcă el, sărmanul, față cu doi-trei camarazi mai critici, debusolându-se în așa hal încât habar nu mai are dacă pe Cătălin Ivan, unul dintre ei, l-a dat, deja, afară din partid sau nu, dar când s-o pomeni, în congres, cu toată echipa lui Ponta, cu Diaconu, pregătit de fuziune, și cu Ghiță, gata de un nou serial…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...