Cine vine la Victoria după Dăncilă?

Redactor:
Marian Sultănoiu
Cine vine la Victoria după Dăncilă?
Ce spuneam?! Că Dăncilă își face propria campanie pentru președinția PSD. Sigur, nu vreau să fiu vehement, dar, totuși, am avut dreptate.

Ei bine, da! Constat că Viorica Dăncilă, actual premier al României, își face o proprie  campanie pentru preluarea șefiei PSD.

Nu, Viorica nu e singură în bătălie, ci este împinsă de la spate de „o mână” de pesediști pursânge, cărora le-a ajuns apa la nas. Mulți dintre „susținători” au prins curaj în ultimele zile, mai exact de când ÎCCJ a anunțat că, pe 27, va da verdictul final pentru Dragnea, aceștia susținând că Justiția va pune Bombonica pe coliva actualului lider.

Știți cum e: cei mai tari, precum  de-alde Bobu, Postelnicu și alți câțiva, sunt gata să declare, după ce l-au susținut pe Daddy până la decizia finală, că sunt „niște dobitoci”, și că sunt gata să schimbe calimera.

Dacă mă-ntrebați pe mine, cred că ăștia fac jocurile care o „afectează” pe Dăncilă, astăzi, când fandacsia e gata.

Sigur că prim-ministrul are tot dreptul să pună ștampila unde vrea el – cum a spus și inegalabilul Codrin: „Premierul e logic că e obligat moral să participe la acest vot” – și anunță că o va face: „Da. Voi participa duminică la vot și voi vota la ambele, și pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câștigarea demnității României pentru că, știți, am fost europarlamentar nouă ani de zile, știu ce înseamnă lucrul în instituțiile europene, știu cât de important este să avem acolo oameni implicați, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească și obiectivele României și ale românilor. (…) Voi vota și pentru referendum. Așa cum am spus de fiecare dată, sunt un susținător al statului de drept, al independenței justiției, dar și al drepturilor cetățenilor, pentru că și acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată și între toate trebuie să existe un echilibru”.

Parafrazând o iluminare, gen „Cine-a stat cinci ani la ruși, nu poate gândi ca Bush”, am putea spune că: „Nouă ani, stând la Bruxelles, te faci doamnă de oțel”, sau ceva…

E clar că în partid se mișcă dedesubturile: Dăncilă n-a spus doar că va vota la referendum, când toată eminența grizonată/cenușie a Kiseleff-ului – și anume Ștefănescu, Rădulescu, Bădălău, Buzatu, Vasilescu, Manda – a zis că referendumul e „câh”, dar, ce să vezi, a mai și opinat, după ce liderul a subliniat că, practic, pe 26, va fi nominalizat, el, candidatul PSD pentru Cotroceni, că „dacă Dragnea își va anunța candidatura, lucrurile vor fi discutate în partid”.

Cum s-ar spune, într-o parte partidul cu Vio, în cealaltă, Daddy cu ÎCCJ.

Nu mă îndoiesc că, underground, în Kiseleff, Viorica Dăncilă nu e singura căreia a început să i se „zbată” ochiul, cu privire la viitorul partidului. Iar toți cei care simt cum le zvâcnesc tâmplele de anticorpi, se pregătesc, în caz de avarie, să le sară la beregată celor din actuala pretoriană a lui Dragnea: anume „veneticii”.

Iar că Dăncilă s-a rupt cu Dragnea a consfințit-o, inclusiv inamicul Iohannis: „Mă bucură că sunt pesediști care se trezesc și își dau seama că această conducere a lui Dragnea este toxică până și pentru PSD”.

Remarcă urmată de „perversa” de la Cluj: „Facem apel la romi să se prezinte în număr cât mai mare la vot, în 26 mai, și să voteze ce partid vor ei pentru Parlamentul European, cu speranța că cei aleși vor ajuta etnia romilor la nivel european. De asemenea, îi îndemnăm să voteze la referendumul pentru justiție, deoarece este important să avem o Românie dreaptă, fără corupți, cu o justiție fără discriminări„, a cerut reprezentantul romilor din Transilvania

Mo, san dilo?! Cu cine te pui tu?! Cu Puterea? Haida-de!

Păi, acum ce mai e de făcut, dacă și romii cer o „Românie fără corupție”? Poate, doar, o cerere de retragere a sprijinului politic, în CEx, și în cazul celui de-al treilea premier, lansată de Ștefănescu.

Apoi, după Grindeanu, Tudose și Dăncilă, la Victoria…

Va urma.

P.S. Din episodul următor: Iohannis – „Exclus să mai punem unul de la PSD”.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Organismul românilor, afectat GRAV în această seară. Ce se întâmplă sâmbătă, pe 24 octombrie
Câtă sare se pune la varza murată la butoi pentru iarnă? Reţetă completă
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide