• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Cioloș Renewed vs. Neo Barna

Cioloș Renewed vs. Neo Barna
Viziunea globală despre nimic

Instalat de Macron președinte al grupului Renew Europe și fără să observe că prin preajma Parlamentului European trece râul Senne, Dacien Cioloș și-a propus să mute Dâmbovița la Bruxelles.

Altfel nu se explică agitația locvace care l-a cuprins după Congresul USR de duminică. Acolo, Dan Barna, a explicat cum a fost propulsat în politică de Morpheus (textul va intra în bibliografiile obligatorii ale SNSPA): „Cred că știți cu toții secvența aceea din Matrix, în care în partea aceea de început Neo primește două pastile, una roșie și una albastră, și i se spune «dacă iei pastila roșie te vei întoarce la viața ta obișnuită și vei vedea lucrurile așa cum le vedeai dintotdeauna. Dacă vei lua pastila albastră vei vedea realitatea așa cum este ea». La fel a fost și pentru mine”. După care a prezentat succint programul politic al USR pentru Cotroceni: „Suntem Games of Thrones ca viziune, dar ca energie suntem Star Trek-ul României. Vă cer doar să aveți încredere în mine că vă pot reprezenta cu succes și în calitate de candidat la Președinția României”.

Ei bine, Dacien Cioloș, el însuși un Neo în politica mare, ține să se delimiteze public și să sublineze că nu e cinefil: „Românii așteaptă conținut, să vadă ce idei avem pentru România, nu să vadă cu ce costum s-a îmbrăcat cutare, ce pantofi a avut, ce pastile a mai luat”. Când tocmai pantofii fistichii ai lui Barna au făcut diferența față de adidașii de recepție ai lui Teodorovici. Iar faptul că a încurcat pastila albastră cu pastila roșie i-a adus un plus uriaș de notorietate în frizeria unde, după cum a declarat, îl mai recunoaște lumea.

Insinuările otrăvite ale unui Cioloș Renewed arată că nu urmărește decât să târască în derizoriu viziunea despre nimic a Alianței 2020. 

Inchide