Crin Antonescu, îngrijitorul de rechini

Crin Antonescu, îngrijitorul de rechini
Publicat: 23/05/2015, 09:37

Tocmai aflasem, citind o exclusivitate, pe BN24, că „liberalii din vechea gardă, nemulțumiți de fuziunea PNL cu pedeliștii lui Blaga, precum și de leadership-ul Alinei Gorghiu, vor lansa, duminică, la un hotel din București, un ONG-platformă pentru construirea unei mase critice în partid, în perspectiva Congresului din 2017”.

ONG-ul, botezat Asociația „Clubul Liberal Ion C. Brătianu 1875″, a tentat imediat câțiva parlamentari liberali, printre care deputatul Radu Zlati, unul dintre vechii prieteni ai lui Crin Antonescu.

Președintele provizoriu al Asociației, fostul deputat PNL, George Șerban, susține totuși că „ONG-ul nu e o structură gândită, neapărat, pentru Crin Antonescu”, deși, cu toții, vechi apropiați ai fostului lider, și l-ar dori aproape. Se spune că Antonescu, invitat la lansare, n-ar fi respins ideea.

Mai mult, ca o reacție imediată vizavi de cântecul de sirenă al fostului deputat Șerban, Alina Gorghiu a declarat, pe undeva pe la Ploiești, că ea însăși și-ar dori o prezență cât mai activă a lui Crin Antonescu în prim-planul politicii românești.

„I-am spus-o și personal, o spun și public, mi-aș dori o prezență cât mai activă din partea domnului Crin Antonescu în politica românească. Este un personaj al cărui loc nu va putea fi luat niciodată de nimeni”, a spus coliderul PNL.

Ei bine, vă imaginați ce „drag” de politică și politicieni m-a cuprins, din nou, citind aceste osanale înălțate „magistralului” Crin, abia revenit, fiind eu, de la o întâlnire cu omul care le-a pus cu botul pe labe, în justiție, după 10 ani de procese, pe niște hiene hrănite chiar de ministrul Antonescu.

Vorbesc aici despre antrenorul federal, Liviu Doară, reprezentantul Yachting Club Sportul Studențesc. Acest român curajos – o, rara avis! -, spre deosebire de mulți dintre colegii săi – șefi ai altor cluburi cu baze sportive ridicate, înainte de război, în perimetrul celor șapte hectare ale Parcului Herăstrău, înstrăinate ilegal și cu nonșalanță, în 1999, de ministrul, în exercițiu pe atunci, Crin Antonescu, de la spațiul public și sportiv -, a avut „îndrăzneala” să se ia de gât cu „creaturile de business”, construite în laboratoarele clasei politice românești ale vremii.

Războiul lui Doară cu struțocămila hămesită a clasei „politico-financiare” românești a început în 2002, când a fost somat să părăsească baza sportivă de pe malul lacului, pe motiv că șapte hectare din Parcul Herăstrău, fost Carol I, monument istoric și cultural, au fost vândute de BTT, firmelor Domino 94 Impex și SC NIK IMPEX SRL, controlate, potrivit informațiilor apărute în presă, de oamenii lui Finiș, Petrache și Bittner.

În 2006, Doară și cele două avocate ale sale – Dejeu și Mândruță – au cerut în instanță civilă anularea „Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra celor șapte hectare din Parcul Herăstrău”, emis – ilegal – de către Ministerul Tineretului și Sportului – condus la acea vreme de Crin Antonescu, „politicianul de neînlocuit” – în favoarea BTT, precum și a „Contractului de vânzare-cumpărare” prin care această instituție înstrăina suprafață în discuție societăților comerciale susmenționate.

În 2009, Primăria Capitalei a devenit parte în proces, în calitate de intervenient accesoriu.

Zilele trecute, după 16 ani de la inițierea malversațiunii, instanța a decis, definitiv și irevocabil, ca suprafața în litigiu să rămână parte a parcului, în administrarea primăriei. Bazele sportive tradiționale din acest perimetru, amenințate cu distrugerea – cele care n-au fost, încă, distruse de cei în cauză -, își vor putea relua activitatea.

Dincolo de această mare porcărie, desființată de justiția chemată să facă dreptate de niște oameni exemplari, rămân amenințările cu moartea primite, tot mai des, de Liviu Doară, de la „rechinii lui Crin”.

Halal afaceriști, halal politică!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Ungurii umilesc România. Pregătesc marea lovitură: Putem scrie istorie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cristina Cioran victorie în fața lui Alex Drobrescu. Ce a decis instanța
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu