Crin, biruitorul de la Năsturelu

Crin, biruitorul de la Năsturelu
Îl mai știti pe calul lui Harap Alb? Uitați-l. Vorbim astăzi despre Crin, în registrul cel mai fin.
Publicat: 29/10/2012, 21:29
Actualizat: 12/01/2020, 20:29

Îl mai știti pe calul lui Harap Alb? Uitați-l. Vorbim astăzi despre Crin, în registrul cel mai fin.

Încă din seara de 5 octombrie mânca jăratic: „Eu mă duc într-un sector mai mare, pentru că socotesc că e de datoria unui șef de partid să se bată în sectorul mare și mă duc anume în sectorul domnului Blaga, în speranța că, uite, vom putea să facem o confruntare frumoasă. Am putea să nu luăm nici unul dintre noi mandatul, dar ar fi o confruntare, doi lideri de partid în miezul Bucureștiului pe un colegiu mare, politic. Așa că mă duc la sectorul 3, în colegiul domnului Blaga”. Aflând acestea, a fugit Vasile Blaga înfricoșat, ca Baiazid în Scrisoarea III.

Unde să candideze? S-a uitat Crin peste țară, a scrutat situația și a găsit: Colegiul 2 Senatori Alexandria-Rural. L-a dat la o parte pe un liberal băștinaș care-și făcea de lucru p-acolo, Florică Ică Calotă (așa-l cheamă pe el) și l-a trimis să candideze la Roșiori, în locul unuia pe nume Creci, pe care l-a expediat la București, oferindu-i cu generozitate locul său în sectorul 3.

De ce tot deranjul? V-am spus: pentru ca virgulă Crin să se bată în cel mai greu colegiu din România, cum îi stă bine unui președinte de partid. Alexandria, Bragadiru, Bujoru, Cervenia, Conțești, Năsturelu, Nanov, Pietroșani, Poroschia, Smârdioasa, Ștorobăneasa… Și multe, multe altele, dar nu știu cum se scriu.

Locuri pitorești. Oameni deciși, care votează mult.

Când tocmai mă uitam eu cu lupa la Năsturelu (43°40′8″ latitudine nordică, 25°28′3″ longitudine estică) ca să urmăresc programul echipei de călușari, numai ce-l văd pe Crin ieșind pe televizor și interpelându-mă mânios: „Aș vrea să le transmit public imbecililor care insultă în masă toți cetățenii din Teleorman – prezentându-i ca pe o masă (liderul venea, probabil, de la masă, n.m.) amorfă de oameni manipulați și fără opțiuni politice – aș vrea să le spun că toate alegerile de orice fel au dovedit că cetățenii din Teleorman, ca toți ceilalți cetățeni ai României, au opinii politice diverse”. Păi, eu tocmai lăudam cetățenii din Teleorman pentru puterea lor de vot (la referendum – cazuri de peste sută la sută) și omagiam loialitatea acestui brav urmaș al Brătienilor și contemporan al lui Gigi Becali.

De ce loialitatea? Pentru că, avântându-se în bătălie, Crin mai comite o faptă măreață: îl ajută pe Dragnea. Cunoașteți un sentiment mai înălțător decât prietenia? Ghilgameș și Enkidu, Castor și Pollux, Chip și Dale. Aveam emoții pentru Liviu Dragnea. Ptiu, bată-vă norocul să vă bată, ce m-ați speriat!