Cu cât e mai mic Tudose, cu atât mai mare, PSD

Cu cât e mai mic Tudose, cu atât mai mare, PSD
Publicat: 10/10/2017, 22:13

Un sondaj similar cu cel care a speriat guvernul în urmă cu două zile, realizat tot de Avangarde, în perioada 11 – 23 august, anul curent – de asemenea, telefonic, și pe un eșantion de 700 de persoane -, dat publicității la 27 august, arăta că PSD se afla pe primul loc în preferințele electoratului, cu 46 de procente, în timp ce, despre premierul Mihai Tudose, intervievații aveau o părere bună în proporție de 48 la sută, adică, dacă asimilăm, stătea chiar mai bine decât partidul în ansamblu.

Vă amintiți, cu siguranță, și datele sondajului realizat în ultima luna, tot de Avangarde, dat publicității, parțial pe 7 octombrie, care exprimă prăbușirea lui Tudose, de la 48 de procente la 25 la sută încredere, precum și pe cea a guvernului PSD-ALDE, care a produs un picaj, cel puțin, spectaculos, ajungând la 27 la sută încredere.

Ce s-a întâmplat, oare, atât de grav, în viața și opera lui Tudose, în perioada 23 august – 23 septembrie, încât să piardă 23 de procente?! Nu-mi aduc aminte grozăvia care să-l fi îngropat în sondaje, trăgând după el, ca o piatră de moară, și guvernul pe care îl conduce.

Bâlbâieli majore, înregistrate pe portofolii, s-au produs exact în zona miniștrilor „de top”, care generează, potrivit sondajului, o încredere mai mare decât premierul – Olguța Vasilescu, la Muncă și Toader, la Justiție.

A, că l-au găsit nepregătit – și asortat cu vechea sa doză de umor involuntar – scumpirile repetate ale carburanților la pompă, asta, după cum văd, n-a omorât pe nimeni, de vreme ce toți ceilalți lideri ai coaliției majoritare s-a dovedit că habar n-aveau pe ce lume trăiesc, vizavi de mulțimea schimbărilor înregistrate în piață, și n-a căzut nimeni în sondaje, ba, unii, chiar dimpotrivă.

Ca să nu mai vorbim că orice român cu scaun la cap e conștient de faptul că nu premierul în funcție hotărăște măsurile cu care ne trezim, în brațe, peste noapte. El, doar, din motive care îmi scapă, e numai cel care semnează.

Pe de altă parte, cum poate să scadă încrederea în guvern și în premier, iar, în același timp, să crească – vezi ultimele două sondaje Sociopol, ultimul, chiar de astăzi, care dă PSD cu 61 la sută în preferințe, după ce, penultimul, de acum două săptămâni, dăduse un 51 sec -, cu tot atâtea procente, scorul partidului?

Practic, ce apreciază electoratul, partidul ca organizație? Denumirea? Culorile, sigla și palmaresul? Sau punerea în operă a programului de guvernare pentru care l-a ales?

Iar dacă guvernul – reprezentantul partidului în relația contractuală cu populația, echipă despre care Liviu Dragnea a afirmat că merge foarte bine – suferă, abrupt, la încredere, înseamnă că însuși partidul, în ansamblu, are o problemă de exprimare.

Și atunci?! Cum să crească, fabulos, PSD, în sondaje (după cum arată Palada – Sociopol), iar Tudose și guvernul să scadă, dezastruos?!

Explicația sociologică a lui Marius Pieleanu – „Am mai văzut asta la Emil Boc” -, sigur, probabilă că, pentru cei de meserie, este edificatoare, dar pe noi, profanii, ne încurcă definitiv!

Cum să semene Tudose cu Boc, odată ce primul crește salariile cu un sfert – cel puțin pe hârtie -, iar celălalt le tăia, cu respectivul sfert?!

Cu siguranță, altceva s-a întâmplat, iar noi, tocmai pentru că avem încredere în toate-toate sondajele caselor apropiate PSD, ne punem întrebări…

Ca să găsim răspunsuri, nu?

PS. Într-o declarație de ultimă oră, Tudose spune că a luat în calcul o demisie după „sondajul-făcătură” și-l amenință pe Dragnea cu o remaniere a miniștrilor cu probleme. Or, problemele a doi dintre ei li s-au tras de la o insulă. Belina lui Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă