Cum a fost desființat Bulă de USL

Cum a fost desființat Bulă de USL
Publicat: 07/11/2012, 09:18
Actualizat: 13/07/2016, 13:32

Ca să vedeți de ce își merită România soarta, am să vă spun o poveste cu Bulă, crescută ca o bătătură în talpa uriașelor structuri politice actuale.

Privită prin prisma acestei pungășii nevolnice, vă veți da seama cât de inutilă și goală de sens devine orice fel de campanie electorală, aruncată în derizoriu gregar, grosolan și incult.
Scriem de ani și ani despre liderii partidelor, despre partide și ideologii, despre programe de guvernare, despre evoluția politicii românești, despre viitorul ei; filosofăm, analizăm, decelăm nuanțe iar oamenii depre care voi scrie azi ne râd și cu curu’.

Personajele în cauză – deputatul „Bulă” de la Colonești-Olt și primarul Vâlcov de la Slatina, prietenul său.

Dar, ca să fiu sincer, numele nici nu contează, oamenii mei fiind cele două chipuri ale lui Ianus, arhetip al politicianului autohton.

Cei doi olteni – și câți ca ei – au fost cadre de nădejde ale PDL până când barcazul a început să ia apă la încheieturi, iar vocația de șobolan politic i-a catapultat în barca PSD. În martie 2012, când a plecat din PDL, Vâlcov era primar la Slatina. În iunie s-a întors pe același scaun din partea PSD. Nicolae „Bulă” Stan s-a ales în 2008 deputat pedelist, iar în 2011 a plecat spre PSD via UNPR. Fusese președinte de CAP, apoi, aproape 20 de ani, primar la Colonești, sat care, în serviciul lui Bulă junior, a dat supraproducție de vot la referendumul din 2012. Astfel, în timp ce la București liderii USL și PDL se porcăiau ca la ușa cortului despre cine și cum a îngropat țara, la talpă, oamenii rămâneau liniștiți pe locurile lor.

Deodată, scandal, nenorocire, demență. Bulă e șuntat. Vine la tv și declară că bunul său prieten, Vâlcov, i-a propus să cedeze locul de „candidat 2012” în schimbul sumei „modice” de 100.000 de euro. Bulă refuză. Vâlcov insistă. Bulă, pe poziții. Final: Bulă este eliminat de pe listele de candidați, „moca”, conform dorinței prietenului său „ținut în brațe de Liviu Dragnea”. Tocmai Bulă, omul care a scos 184 la sută, la referendum, să fie sacrificat?! Inadmisibil.

Și atunci iese omul pe sticlă și sifonează tot ce știa el, de ani de zile, despre „fărădelegile” amicului Vâlcov, de la Slatina. În care apar sume absolut năucitoare, cum ar fi: „Cel mai scump sens giratoriu din țară – un milion de euro; o lalea plantată în parc – 342 lei firul; contracte cu vecina de apartament, pe concesionare de spații verzi – 30 de ani – 200 milioane euro -, cu posibilitate de prelungire pe alți 15 ani; întreținerea unui maidanez – 4000 euro-lună” și câte și mai câte…

Acesta este modelul „bacilor” locali, făcători de politică în România – arendașii de oameni. De ei depind ceilalți, masa amorfă, turma care votează. Pentru asta, Bulă dă milioane de voturi la hectar; pentru asta Vâlcov își permite să facă ce vrea la Slatina cu banii și cu electoratul; grup organizat de „descălecați” aflat mereu în serviciul guvernului, oricare ar fi el. Despre ei și faptele lor, nu aflăm decât atunci când se devorează reciproc, ca lupii flămânzi.

Iată de ce nimeni nu vrea o lege care să interzică traseismul politic. Odată cu acești precupeți, recrutați la final de mandat, partidele câștigătoare preiau și masa amorfă a electoratului care va vota ce i se va spune.

„Și știi de ce vrea, domne, Vâlcov, mandat de Senat?! Ca să aibă imunitate, să-și acopere nenorocirile făcute la primărie, d-aia!” conchide Bulă, după ani de zile, viața politică a bunului său prieten.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete