Cum a obținut Udrea semnătura lui Băsescu

Cum a obținut Udrea semnătura lui Băsescu
Publicat: 22/08/2014, 17:35
Actualizat: 27/02/2019, 09:24

Nimeni și nimic nu scuză abandonarea „stării de mijloc” a comportamentului politic al președintelui în exercițiu, Traian Băsescu.

Nimic nu justifică primirea la Cotroceni a Elenei Udrea, liderul PMP, chiar dacă această formațiune politică este, fără îndoială, progenitura „doctrinară” a acutualului președinte.

Nimic nu mă face să cred că trei ore de serviciu prezidențial ar trebui plătite din banii contribuabilior, ca Traian Băsescu să „negocieze” susținerea la prezidențiale a Elenei Udrea. Ar fi părut mult mai decent dacă cei doi s-ar fi întâlnit, de exemplu, la o masă riguros pregătită de chelneri, la Cireșica sau la Pescăruș, undeva în Herăstrău.

Mi se pare absolut incorect ca președintele în exercițiu să o primească pe Udrea în biroul său de la palat, iar același lucru să nu se întâmple, pe rând, și cu ceilalți candidați la președinție. Ce înseamnă aia că Băsescu s-a întâlnit cu cel care va fi continuatorul programului său politic? De ce Iohannis, Diaconescu, Macovei n-ar fi, la rându-le, susținătorii și continuatorii programului politic al actualului președinte? Ca să nu mai vorbesc de Victor Ponta, un politician făcut din același material uman cu Traian Băsescu? Există părerea că vreunul dintre ei va schimba orientarea politicii externe, cel mai important reper al continuării programului prezidențial? A afirmat vreunul dintre ei că va schimba cursul reformelor în Justiție?! De unde, atunci, ideea că Elena Udrea e singura potențială urmașă a lui Traian Băsescu?!

Cât de penibil se poate coborî președintele la a accepta explicațiile puerile ale Elenei Udrea conform cărora Cristian Diaconescu nu mai poate reprezenta PMP întrucât s-a numărat printre cei 322, care l-au suspendat pe Traian Băsescu, după ce, acesta l-a adus la Cotroceni, în calitate de consilier? „N-am știut acest amănunt. M-am concentrat pe ultima suspendare” a spus, rizibil, președintele, la un post tv.

Chiar așa să fie, Diaconescu să fi fost parte a lui „322″, acum șapte ani, îi pot reaminti președintelui că „numai boul e consecvent”, iar un tip onest, care consimte că a greșit și se pune în slujba celui împotriva căruia a lucrat, nu e de aruncat la gunoi, la cererea liderului PMP, Elena Udrea, care, dacă așa se pune problema, s-a dovedit total ineficientă și lipsită de vigilență în momentul în care a acceptat ca partidul său să-l susțină pe „Diaconescu-322” drept candidat la Cotroceni.

Mi se pare cu atât mai demnă, în această situație, poziția europarlamentarului Cristian Preda, singurul membru PMP care a avut curajul să afirme, răspicat, că înlocuirea lui Cristian Diaconescu, candidatul nominalizat pentru Cotroceni al PMP, cu Elena Udrea, după numai două săptămâni de la numire, este o gafă politică impardonabilă.

E de la sine înțeles că actualul lider al Mișcării Populare, în tandem cu președintele, conștienți fiind că nu pot câștiga, sub nicio formă, alegerile din această toamnă, urmăresc să obțină un număr mai mare de voturi, față de posibila reușită a lui Diaconescu, în perspectiva unei prezumtive negocieri, în turul doi, cu „Marele PNL”, de pe poziții mult mai avantajoase.

Mă tem, însă, că, dincolo de tupeul politic caracteristic, nimic nu o îndreptățește pe Elena Udrea să spere la un scor electoral care va rupe inima târgului.

Indiferent de sensibilitățile profesionale ale președintelui.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Deja e prea de tot! Câți lei a dat un turist pe un pahar de...
FOTO. Imagini hot cu Ana Baniciu în costum de baie! Cât de bine arată vedeta
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Mirela Vaida, dărâmată după ce a pierdut sarcina! A ajuns la spital, iar medicii i-au...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Anunțul de ultimă oră al președintelui Iohannis! Sunt vizați toți elevii din România
WhatsApp anunţă implementarea "View Once". Iată tot ce trebuie să ştii despre noua funcţie
Pedeapsă imediată, mașină poliție camuflată, România. VIDEO incredibil
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
„O bombă de metan” ar putea fi eliberată în atmosferă, după valul de căldură care...
Deja e prea de tot! Câți lei a dat un turist pe un pahar de...
Care este DURATA normală a unui contact sexual. Un expert dă un răspuns la care...
Cum a ajuns să arate, la 14 ani, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan...
Închisoare după un scandal în cadrul unei trupe de tradiție?! De ce este acuzat impresarul...
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Calendar ortodox 4 august 2021: Ce sărbătoare e azi?
ȘOCUL ANULUI pentru cei vaccinați cu PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Anunțul cumplit a...
Andreea Esca a uimit internetul. Nimeni nu se aștepta la asta. Detaliul descoperit de un...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Care este rolul brokerului în imobiliare?