Cum a pus Dăncilă lacătul pe Cotroceni

Cum a pus Dăncilă lacătul pe Cotroceni
Publicat: 07/08/2018, 17:15

Premierul României, aflat în necunoștința propriei cauze, a dat curs unor îndemnuri venite de la vârful partidului și a tăiat sănătos din banii celor mai importante instituții ale statului, cum ar fi tăiat, pe un timpuri, un tipar de fustă plisată pentru tinerele pioniere, din postura unei creative profesoare de lucru manual.

A tăiat, astfel, creditele bugetare ale Președinției – care reprezintă România la extern și organizează summituri și întâlniri la cel mai înalt nivel (adică, ar fi trebuit să organizeze/urma să organizeze) – cu aproape 12 milioane de lei, precum și pe cele ale Serviciilor – de parcă singura lor miză ar fi fost să organizeze statul paralel, nu să-l și apere pe cel de drept, rectiliniu și uniform.

A mai amputat năzuințele de dezvoltare, potrivit unui anunț mai vechi, ale ministerelor Economiei, Energiei, Dezvoltării, Afacerilor Externe, Turismului, Mediului, Apelor și Pădurilor, Tineretului și Sportului, Cercetării și Inovării.

Adică a tăiat de peste tot de unde ar fi putut fi schimbată percepția actuală a societății/economiei românești, prin fapte/proiecte/îndepliniri și, mai ales, de acolo de unde emană reprezentarea proeuropeană a României, la pachet cu siguranța socială, economică și – de ce nu? – militară, a țării.

„Bugetul Administrației Prezidențiale pe 2018 a fost stabilit în cuantum de 57,558 de milioane de lei, tocmai pentru că aceasta este suma necesară susținerii în mod corespunzător a activității președintelui României. În contextul unei rectificări negative de o asemenea anvergură, România nu va putea fi reprezentată și nu va putea să-și onoreze angajamentele internaționale asumate, cum ar fi găzduirea și organizarea Summit-ului „Inițiativa celor 3 mări” și evenimentele din 2019, prilejuite de exercitarea de către România a Consiliului Uniunii Europene. Partenerii externi ai României vor afla astfel că Guvernul blochează angajamentele noastre,” a anunțat, astăzi, Administrația Prezidențială.

Păi, ce să zic… Dacă ai pus Președinția pe butuci și Serviciile pe avarie, mai rămâne să le plătești inamicilor carburantul pentru motorizate și aviație și să le trimiți prin poșta specială muniția necesară, de atac.

Și asta, tocmai acum, când toată puterea se dă peste cap, să găsească tot felul de capete de acuzare, privind înalta trădare a președintelui Iohannis.

Oare aruncarea în penibil a unei națiuni întregi, ca urmare a: imposibilității acesteia de a-și onora angajamentele internaționale asumate; a decredibilizării conducerii statului – întrucât, aici, nu se pune doar problema blocării/”sabotării” activității unui anume președinte, ci a Președinției României – a bulversării unui summit de importanță regională, așa cum este „Inițiativa celor 3 mări”, nu face varză, complet nemeritat – exclusiv în virtutea unui război politic, fratricid și distructiv -, imaginea acestei țări care, în urmă cu mai puțin de doi ani, se afla în fața unor perspective de dezvoltare – internă, într-un context european prielnic – extrem de favorabile?

Oare această nouă atingere a interesului României, printr-o măsură care dă peste cap activitatea unora dintre cele mai importante instituții ale statului de drept, nu poate genera încă un episod din lupta deschisă a puterilor față cu spirala fenomenului „înaltei trădări naționale”?!

Ce bine de Vio, că a plecat în concediu! Ar fi putut afla, dintr-un comunicat surpriză, că a pus lacătul pe Cotroceni…

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
S-a anunțat deja NOUA PANDEMIE! Cum se manifestă virusul care amenință toată Planeta
Șoc! A murit starul din Seinfeld, dar s-a ținut secret decesul său
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...