Cum l-a pierdut Orban pe Bogdan, înainte să piardă partidul

Cum l-a pierdut Orban pe Bogdan, înainte să piardă partidul
Publicat: 21/06/2019, 21:10

În loc să meargă, în Deal, la Patriarhie, să bată mătănii și să aprindă lumânări pentru renașterea, din pământ-din iarbă verde, a partidului; în loc să-i pupe chelia lui Rareș Bogdan că i-a relansat național-liberalismul, mort de pe vremea Brătienilor – iar spusa asta, repetat auzită, de la diverși membri ai diverselor partide, până la președintele Iohannis, este cât se poate de corectă -, Ludovic Orban se dedă la perversiuni politice, prin holurile Cotrocenilor și în liftul Parlamentului, făcându-l pe moderator „pe la spate”.

Eu înțeleg un om mărunt și fără coloană, care se gudură precum cățelul de pripas pe lângă pulpana aducătorului de bine, cât îi aduce binele în farfurie, dar ca individul despre care vorbesc să uite cum îi miros papucii binefăcătorului și, în loc să-l amușineze și să-i pupe mânuțele cu care îl aplauda pe scenă, la scenetele electorală, el, în nemernicia lui, să muște mâna care l-a hrănit, asta e o prostie cu efect imediat.

Cât să fii de lipsit de elementarul instinct de conservare, câtă vreme știi că, mai nou, ești aproape în tranzit pe la șefia PNL (sau, poate, tocmai de-aia?!), ca să-l lași la poarta dinspre Leu, a intrării în Palat, tocmai pe acela care, prin exaltarea mai sus amintită, ți-a scos cămașa din pantaloni, ridicându-ți mâna tremurândă deasupra capetelor celorlalți liberali, deși mai buni, deși mai mobilizați în campanie decât tine?!

Păi, dacă ai avut, chiar și un singur moment, impresia că, prin manevra asta stupidă te vei slava de la reject, înseamnă că aici nu mai vorbim de prosteală, ci despre pierderea simțului realității.

Dacă omul de care depinzi în fruntea partidului tău, și anume Klaus Iohannis, spune despre moderator că e number one, adică un „The Special One”, și anume un fel de Mourinho, în anii de glorie, păi, atunci, chit că e, chit că că nu e, este sigur că așa e!!

Pentru că, altfel, nici cel mai vehement liberal între liberali, Florin Roman, nu s-ar fi exprimat ca atare: „Când ai un singur „Number One” și tu vrei sa joci finala cu rezervele, asta înseamnă ca mergi la victorie? Prietenii știu de ce!”.

Iar liberalii cărora Orban le stă, de mult, în gât, susțin că ultima glaciațiune la vârf, cea între Orban și Bogdan, ar fi început după ce Rareș a pus câteva condiții spre a prelua șefia filialei PNL București: să-și aleagă președinții la sectoare, și să facă opoziție sută la sută PSD – asta însemnând ca liberalii să excludă orice fel de colaborare cu social-democrații, indiferent de funcția obținută, printr-o astfel de manevră. Acesta primind refuz și rușine de la liderul în „funcțiune”.

Ca să vezi… Dar cine ar fi crezut altceva?!

Că Orban începuse, deja, să-i tragă preșul de sub picioare lui Rareș Bogdan, am înțeles încă din momentul în care Ludovic și-a dat măsura absurdului în vileag, după vizita la Cotroceni.

Întrebat fiind de ce Bogdan nu a făcut parte din delegație – sunt, oare, certați? – Orban a performat precum cel mai înrăit degustător de Johnnie Walkre (nu că el ar fi, el însuși, un astfel de degustător): „Nu-i adevărat, nu suntem certați. Vorbesc zilnic cu Rareș. În ziua în care am fost la Cotroceni, nu știam dacă este în țară…”.

Absolut corect, maestre Ludovic! Dar halatul? Halatul, unde e halatul?!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului