Dacă azi vă bate la Înalta Poartă un român mândru, serviți-l cu apă rece și puneți-i o singură întrebare

Redactor:
Florin Negruțiu
Dacă azi vă bate la Înalta Poartă un român mândru, serviți-l cu apă rece și puneți-i o singură întrebare
Stimate ambasade, excelențele voastre,

S-ar putea ca în aceste zile să vă bată la poartă un domn care se recomandă premierul României. S-ar putea să se plângă că în țara lui e dictatură și o lovitură de stat dată de un procuror de 37 de ani. S-ar putea să reclame că democrația este în pericol și că prietenii și colegii lui, parlamentarii, s-au baricadat în Casa Poporului, ca s-o apere.

Primiți-l cu îngăduință. Verificați-i actele de identitate. Toate cele trei: cel de premier, cel de deputat, cel de președinte de partid. S-ar putea, totuși, să fie un impostor. Premierul României este un român mândru care nu s-ar duce niciodată cu pâra la Înalta Poartă. El pune steagul românesc, cel mai mare din lume, pe crâncena redută. El are demnitate și onoare și nu-și vorbește de rău țara prin cancelariile străine. El își apără nevoile și neamul și, mai ales, sărăcia. S-ar putea ca sub masca lui de plăvan patriot să se ascundă, totuși, Monica Macovei.

S-ar putea să vă spună că este ultimul bastion al civilizației apusene. O să încerce să vă convingă că e un atlet al creștinătății, o să vă spună că, dacă pică el, dau iama muscalii în toată Europa. Ascultați-l cu îngăduință și înțelegere. E ceva în aerul acesta carpato-danubiano-pontic care le ia mințile conducătorilor: și alții înaintea lui au fost loviți de amoc. S-au închipuit lideri regionali, statui vivante la fruntariile Europei. Când alții construiau catedrale, ei păzeau liniștea Vestului de strajă lacului rusesc, trăgând cu tunul în muște. Deci nu e primul și, vai, nici ultimul care-l bâzâie pe Putin. Dați, totuși, un telefon de probă la Moscova: dacă țarul e în zaiafet și bea șampanie, să știți că e blat cu al nostru.

S-ar putea să vă spună verzi și uscate, să vă toarne gogoși cum o face la CNN-ul românesc. Va pretinde că vorbește în numele poporului care l-a ales și în numele poporului care nu l-a ales, dar care are încredere deplină în el, deși n-au trecut nici șase luni de când poporul l-a trimis democratic acasă. Ieri, președintele ales de popor – un neamț – i-a spus același lucru: să plece! O să vă spună că nu poate să plece, pentru că-l obligă cetățenii să stea, o să vă demonstreze că are o misiune – să facă bine pentru oameni. Dați-i vânt, răcoriți-l, serviți-l cu rahat și apă rece: este greu să fii alfa și omega într-o țară atât de mică, mai ales când începutul și sfârșitul intră zilnic în coliziune în același trup chinuit.

S-ar putea să vă spună că niște golani ies în stradă să-l dea jos cu violență. Luați telegramele din urmă cu 25 de ani și dați-le copy-paste când le trimiteți acasă: înlocuiți doar numele lui Ion Iliescu și puneți numele nepotului. Liniștiți-I apoi cu duhul blândeții: e nevricos și imprevizibil și capabil de orice când se simte amenințat.

La final, puneți-i o întrebare simplă acestui mare ban de Gorj și de Urlați: din banii cui trăiești ca un bimbașă?

 

Dați mai departe o „telegramă” către ambasade: „S-ar putea ca în aceste zile să vă bată la poartă un domn care se…

Posted by Florin Negruțiu on 10 Iunie 2015

 

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Un bodyguard al lui Putin s-a sinucis în timpul programului de muncă. De ce ar...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
NASA, anunț IMPORTANT despre mișcarea de rotație a planetei. Ce CATASTROFE majore se pot întâmpla
Tzancă Uraganu dă replica după ce și-a maltratat soția
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Detoxifierea organismului în 6 pași
Inchide