Daea, donatorul de carismă

Daea, donatorul de carismă
Publicat: 10/04/2019, 22:12

Și Liviu Dragnea umblă cu Daea. Iar Daea era de vreo 70 de ani, pe când experiența lui agricolă ajunsese la vreo 300. Și umblă ei doi ca într-un pastoral ancestral; ca într-o transhumanță întru amușinarea ierbii grase, ratate de cormoranii liberali.

Păi, cu cine să umble învățătorul, printre oameni, dacă nu cu elevul lui cel mai silitor, cel mai carismatic, și cel mai aproape de turma vlăguit, mințită și aburită de europeanul putred (de bogat)/producătorul comunitar, care ne-a atras în mrejele mincinoase ale înșelătoarei Uniuni, numai și numai că să ne îndoape țara cu roșii stricate și nesănătoase, păstrându-le în schimb, pentru el, în bătaie de joc, pe cele pârguite și gustoase?

Să fi umblat cu camaradul Ponta, bârfitorul și nerecunoscătorul? Cu „Fă-Doina”, instalată la timona bărcii-amiral a ultimului episod diluvian? Cu Grindeanu, „premierul de Serviciu”? Cu Tudose, ori cu Țuțuianu și Stănescu?! Cu Neacșu, cu Crețu, cu Pop Georgian, și cu Ivan, „trădătorul de neam”?! Sau cu masonii și cu securiștii „Micului Cârlan”? Cu Mocioalcă, cu Bănicioiu și Nechifor? Haida de!

Cât despre vreo campanie cu Ștefănescu și Nicolicea, nici în visele cele mai urâte – pe ăștia-i înjură/fluieră alegătorii, din tot sufletul, peste tot, pe unde rămân fără salivă! Sau cu Rădulescu-AKM…

Cu vitezomanul Manda și cu Olguța, comandanta? Exclus, că nu-i disting fața românii aliniați în decor! Sau, și mai rău, cu „Toader-Păcălitorul”, de la ordonanțe, repudiat, deja, de PSD – după cum susține însuși Dragnea -, sau cu duplicitara/colaboraționista Dăncilă – această Desdemona care, zice-se, ar fi înnodat batista cu „Chuck Norris al Justiției”, de frica activării art. 7? Never!

Daea a rămas ultimul pe lista donatorilor de simpatie electorală, extrem de necesară, astăzi, liderului PSD, pentru un transplant, întru remodelarea imaginii sale politice.

Cu cine să fi umblat Liviu Dragnea în această complexă campanie electorală a timpului și năzuințelor sale?! Cum să-i fi arătat tălpii din meleag – umilită, nu-ia așa, de Europa și de instituțiile autohtone, „vândute” producției străine de tomate -, alegătoare consecventă a PSD, cum luptă, până la ultima consecință, și Daddy, și Kiseleff-ul, pentru ea (prin ei înșiși, la Bruxelles, prin el însuși, la Cotroceni), dacă nu luându-se la trântă cu „dușmanul”: „Am auzit că cei de la hipermarketuri vin și controlează tot lanțul de producție, de la solar, până când ajunge roșia pe raft. Dar întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel, de la origine până ajung pe raft, pe masa românilor?”, pentru că, altfel, toată lumea se plânge de calitatea proastă și de faptul că nu sunt sănătoase, a spus Dragnea, ținându-l strâns, de mână, pe Daea, care tocmai înmuiase auditoriul cu încântătoarea-i carismă

Și, odată încins, auditoriul l-a auzit din nou pe Dragnea: „Cu cât achiziționează străinii legumele și fructele pe care le aduc în raft în România? Le controlează cineva? Eu le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinară, celor de la Protecția Consumatorului, Antifrauda și Vămile. Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuși să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume și fructe, dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să încercăm să reușim să nu mai existe în România acest standard dublu, și anume roșiile bune se păstrează pentru țările din vest, iar în România vin roșii proaste și nesănătoase și e valabil pentru orice legumă, e valabil pentru orice fruct care intră în această țară”.

Insuportabil de frumos. Doar două remarci mai am: prima, că toate instituțiile din țara noastră, România, sunt conduse de oamenii partidului (cu foarte mici excepții); și a doua, că nu știe nimeni, de câțiva ani, de ce nu producem noi, excepționalele roșii românești, ca să nu mai stăm la mâna producătorilor europeni?

Poate pentru că nu mai știe nimeni pe ce mâini a încăput banca de semințe de la Fundulea?!

Bine, acum cu roșiile nu știu cum o să fie, dar încă vreo 10 ieșiri cu Daea, pe teren, și Dragnea o să-i sufle în ceafă lui Tăriceanu, în preferințe. Mai ales acum, că șeful ALDE n-o să-l mai aibă nici pe Toader, care să-i țină harnașamentul…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă