De ce a avut dreptate Daea?! D-aia!

De ce a avut dreptate Daea?! D-aia!
Publicat: 22/06/2017, 23:35

De ce?!

Pentru că așa au primit ordin de la Daddy, prin „portavocea” sa, marca Lia Olguța Vasilescu. „Toți miniștrii PSD și ALDE își vor retrage demisiile pentru a puteaasigura funcționarea ministerelor până la învestirea noului executiv!”. „Toți miniștrii PSD și ALDE își vor…”.

Asta, după ce, cu doar câteva zile în urmă, primiseră ordin de la același, prin alte portavoce, să demisioneze din guvern, pur și simplu – iar ei au făcut-o, unul după celălalt, demni și conștienți.

Aceiași care, ieri, s-au autodesființat, printr-o „automoțiune de autocenzură”, în fața nației, împușcându-se-n cap, cu bile.

Te uiți la ei, și nu-ți vine să crezi! Par oameni serioși, în puterea cuvântului, demni, cu autonomie: umblă, vorbesc, au păreri, au impresii. Analizează, critică, pun ștampile, ți se adresează. Te reprezintă, te conduc, te ceartă. Soarta noastră, a tuturor, stă în mâinile lor. Înțelegeți? În mâinile acestor oameni teleghidați…

Daea, ești cel mai bun! Ai avut dreptate: musai, ca oaia să fie simbolul nostru în lume!

Iată și părerea câtorva oameni despre ei/ele:

Vicepreședintele PSD Gorj, deputatul Alin Văcaru: „Suntem penibili. Ne-am făcut de râs o dată, ne facem și acum, în continuare. Eu am înțeles că s-a făcut o evaluare și că nimeni nu a fost bun, acum toți sunt buni? (…) Cu siguranță veți vedea că în următorul Guvern, să dea Dumnezeu să fie prim-ministru de la PSD, se vor regăsi foarte mulți. (…) Ni s-a spus la grupul parlamentar că atunci când o echipă nu funcționează schimbi antrenorul, dar noi am schimbat antrenorul secund, din păcate. Nu puteau să lucreze din cauza domnului Grindeanu? Să fim serioși!”.

Deputatul PSD, Victor Ponta: „STOP – nu s-au făcut de râs destul miniștrii care au votat cu bilele la vedere moțiunea de cenzură împotriva Guvernului din care făceau parte?? Nu s-au făcut destul de râs miniștrii care au ascultat cuminți și au aprobat Raportul Dragnea – Vâlcov care spunea ca sunt toți niște incapabili catastrofali ??? Nu se fac destul de râs miniștrii care acum stau lipiți de Liviu Dragnea să îi pună în viitorul Guvern la loc în pozițiile în care Raportul spunea ca nu au făcut nimic? Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i să își retragă demisiile și să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor – deși Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar că sunt „irevocabile”?!?! /fac precizarea că au fost anunțate public, prezentate în scris primului ministru și „s-a luat act de depunerea lor” de către fostul Secretar General Busuioc – ghinion. Atâta neseriozitate și incompetență e greu de găsit ….”.

Senatorul PSD, Șerban Nicolae (pentru DCNews Live): „Mi se pare o eroare și cred că e o greșită înțelegere a textului constituțional. Guvernul a fost demis. După ce este demis, ai text în Constituție care spune exact ce face Guvernul. Povestea asta cu demisiile retrase mi se pare cel puțin neserioasă și aș fi făcut apel la colegii mei să lase deoparte toate speculațiile care sunt foarte zornăitoare în spațiul public, să își vadă fiecare de treabă. Există o chestiune care se numește gestiunea treburilor publice care este valabilă și pentru un guvern demis sau demisionar și pentru un guvern care se află în situația asta după data alegerilor. Miniștrii au suficient cadru legal și constituțional ca să își desfășoare activitatea fără să mai pună în discuții chestiuni din acestea cu demisii retrase. Pentru a nu fi loc de speculații ar fi trebuit ca toți să se întoarcă la ministere și să își gestioneze treburile”.

Președintele PNL, Ludovic Orban: „PSD a ajuns de cascadorii râsului. Ieri au votat o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, caz cu totul și cu totul anormal, astăzi am aflat că miniștrii care au fost demiși prin moțiune de cenzură și care erau demisionari au revenit asupra demisiilor”.

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu: „Culmea penibilului! La moțiune, toți miniștrii PSD au votat pentru căderea guvernului din care făceau parte, urmare a incompetenței în îndeplinirea programului de guvernare. La scurt timp după căderea guvernului, Olguța Vasilescu a anunțat că miniștrii demisionari, dar și incompetenți, își retrag demisiile. Oare cum poți vota că ai fost un ministru incompetent, care nu și-a îndeplinit programul, după care să anunți că vrei să fii din nou ministru? (…) Bunul simț politic, simțul ridicolului și al penibilului nu au nicio legătură cu PSD-ul”.

Alina Petrescu, purtător de cuvânt al guvernului: „La cabinetul primului-ministru au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea miniștrilor membri ai cabinetului Grindeanu. (…) Aceste 20 de cereri de retragere a demisiei sunt lipsite de obiect. Oricine citește legea 90 privind organizarea și funcționarea guvernului și a ministerelor, și ajunge la art. 6, înțelege acest lucru: «demisia din funcția de membru al Guvernului se anunță public, se prezintă în scris primului-ministru, și devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii».În toate cele 20 de documente care sunt tip, textul este identic, este trecut și numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru.În momentul în care cabinetul primului-ministru și secretarul general al Guvernului dau un număr de înregistrare acestor documente, s-a luat act de aceste demisii. Ele sunt irevocabile. Aceste cereri de retragere a demisiilor nu au obiect”.

Ei bine, de mâine, se întorc la muncă. Să conducă, iar, țara…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Pescobar a fugit din România! Unde a plecat Paul Nicolau, după ce ANPC i-a închis...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Tânăra găsită moartă pe plaja din Mamaia ar fi Laura Roșca, cunoscută în lumea muzicii...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Cum va fi vremea în iarna 2023-2024 în România. El Nino aduce ninsori consistente, iar...
Amenzi colosale pentru românii care își remorchează mașinile. Cât te costă o astfel de greșeală?
UPDATE/FOTO/VIDEO - O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a...
Cine este amanta lui Călin Donca „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția”...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
IREAL! Notă de plată de 2.612 ron la restaurantul Taverna Racilor al lui Pescobar. Doar...
SECRETUL diamantelor! Cum știi că ce ai cumpărat NU ESTE doar un FALS?
GAME OVER, HALEP! A venit și suspendarea numărul 2. Câți ani a primit acum
Amenzi mai mari pentru șoferi. Se întâmplă de la 1 ianuarie 2024
Unde și-a cunoscut Alex Ashraf presupusa amantă. Ce declarații neașteptate a făcut Oana Zăvoranu: „Să...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: Ai iubit-o mult? Bulă: Sigur, dormeam la altele ca să...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...