De ce a inventat Coldea USR

Redactor:
Lelia Munteanu
De ce a inventat Coldea USR
Năravul combinatoricii politice
În România nu există clasă politică. Există mii de inși care se bulucesc pe treptele puterii, aruncați din praștia Serviciilor zise Inteligente.
 
Dar cei care cred că Florian Coldea e „eminența cenușie” a lui Dan Barna se pierd în subtilități. Nici măcar cenușie, pentru că nu-i priește umbra. Despre eminență nu poate fi vorba – n-ar ajunge un Père Iosif, chiar dacă Barna ar fi Richelieu.
 
Coldea e un personaj care a pierdut o putere imensă, construită pe precaritatea politicienilor. A fost un om temut și a avut lipsa de umor de a dori să se știe asta.  
 
N-am informații cât „intelligence” a încăput în prestația sa profesională de șef  operativ al SRI, se vede însă că multă combinatorică politică, nărav care nu l-a părăsit nici în civilie.
 
Obișnuit să se afle la masa cu postav verde, a înjghebat USR. O vreme am crezut că joacă din pasiune.
 
Abia astăzi, citind programul de candidat la Prezidențiale al lui Dan Barna, înțeleg că lucrurile stau încă și mai prozaic.
 
Florian Coldea a încropit USR dintr-un impuls vindicativ, ca să-și plătească polițele, din înaltă funcție de Integrator: „Consiliul Suprem de Apărare al (, vasilicilor! n.m.) Țării va fi reformat prin crearea unor structuri-expert permanente în cadrul Administrației Prezidențiale, care vor gestiona integrat (, vioricilor! n.m.) comunitatea națională de informații, cât și comunitatea de politică externă”.
 
Ghinion. Bula USR se cam dezumflă. 
 
Inchide