De ce trebuie să plece Victor Ponta

De ce trebuie să plece Victor Ponta
Publicat: 18/11/2014, 17:30

Bomba la adresa democrației a fost dezamorsată prin vot de românii din diaspora și de generația Facebook, deveniți eroi peste noapte și fără să-și dorească probabil asta. Acolo unde televiziunile de partid dezinformau, iar celelalte se făceau că nu văd, netul, contul de Facebook, pozele, filmele și smartphone-urile au fost armele românilor care au simțit pericolul la adresa unei libertăți democratice.

Victor Ponta nu mai are nici puțina credibilitate pe care o mai păstra în plan extern. Cum se va simți de acum încolo când, pe lângă stigmatul plagiatului, va trebui să poarte în fața liderilor europeni și bolovanul unui totalitaritarism de neînțeles în lumea civilizată? Ce le va spune omologilor săi, când îl vor întreba de ce au fost nevoiți să plătească jandarmi, să aibă circulația blocată pe străzi, să audă scandări în capitalele lor?

Victor Ponta a avut un puseu antidemocratic extrem de periculos, demn de Viktor Orban. Imaginați-vă cum ar fi arătat o Românie condusă discreționar de Victor Ponta și PSD. Televiziuni controlate de partid, informație cenzurată, legi făcute la telefon pentru baroni, grațieri pe bandă rulantă a marilor condamnați care strigă împotrivă DNA. Am fi avut România lui Sebastian Ghiță, a lui Liviu Dragnea și a baronilor locali. Control total. Ne-ar fi spus la televizor că e bine. Că e totul roz. Dacă ar fi câștigat, ne-ar fi spus că cei din diaspora au fost niște golani. Că problemele sunt închipuite.

Micul Ceaușilă își linge astăzi rănile, e pus la colț. Are cuțitele baronilor în spate, presiunea diasporei și a tineretului cu Facebook în față și un viitor președinte care îi pune agenda sub nas: gata cu legea grațierii și amnistiei, ținută la sertar în Parlament, gândiți legea votului electronic și prin corespondență. Într-un moment de luciditate, Victor Ponta trebuie să realizeze că nu există altă soluție în afara demisiei.

Liderul PSD se ascunde în spatele voturilor primite – 45,49% și spune că de asta nu pleacă. Multe dintre cele 45 de procente le-a luat aruncând uriașe resurse guvernamentale pentru cumpărarea unor largi categorii de electorat, plus cu ceva ajutor de la baronii care au pus osul și propria libertate la treabă. PSD reprezintă, în realitate, acest procent, nu dl. Ponta personal. PSD are dreptul, legitimitatea și acum obligația să-și pună un alt premier, care să șteargă cumva imaginea dezastruoasă lăsată de dl. Ponta.

Victor Ponta a plagiat. A copiat și a crezut că scapă. A desființat comisiile care i-au dat verdict de plagiat. I-a supus la un bombardament de controale pe cei care au îndrăznit să-i spună că diploma lui e furată. A mințit că Înaltă Curte i-a dat verdict de neplagiat.

Victor Ponta a mințit în fiecare zi, prinvind oamenii în ochi și zâmbind nonșalant. N-am spus „fă”, am spus „mă”, deși oricine are urechi poate asculta înregistrarea.

Victor Ponta reprezintă pentru mulți chintesența răului din ultimii 25 de ani. În el s-au adunat tupeul băieților care-și urcă mașinile pe trotuar și te înjură că nu te dai într-o parte. E simbolul colegilor de școală care copiau cu un tupeu fenomenal și apoi dădeau o bere că au trecut și de data asta. Este reprezentantul celor care și-au luat licențele cumpărând lucrarea cu câteva sute de euro. Este minciuna adusă la rang de adevăr. În fine, Victor Ponta este marele atentator la democrația și libertatea ta de cetățean.

Victor Ponta a făcut istorie în PSD. Ce a pus acest om la cale ca să câștige alegerile ar trebui să determine partidul să-și schimbe lideri, programe, culori, sigle. În definitiv, este o chestiune de supraviețuire, căci pentru PSD acesta poate fi începutul sfârșitului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii