Desaga cu daruri a lui Moș Ponta

Desaga cu daruri a lui Moș Ponta
Publicat: 25/12/2014, 21:36

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, a curs cu daruri de la Guvern, consfințite în Monitorul Oficial. Unii le vor spune cadouri de Crăciun, alții necesități ce trebuiau rezolvate înainte de încheierea anului 2014.

După atâtea cadouri primite din partea statului, nu se cădea ca Biserica Ortodoxă Română să rămână fără dar în pragul Crăciunului. Era păcat. 12,3 milioane de lei (2,8 milioane de euro) au mers din pixul lui Victor Ponta și din Fondul de Rezervă aflat la dispoziția sa, către biserici. Cu doar două săptămâni înainte, BOR mai primise un cadouaș: 3 imobile (terenuri sau clădiri), către trei parohii, dintre care una binemerituoasă, din Satu Mare, unde mobilizarea preoțimii pentru alegerile prezidențiale s-a putut auzi și în varianta audio. În octombrie, înainte de alegeri, BOR mai primise de la Victor Ponta un mizilic: 20 de milioane de lei.

E mult? Nu, consideră Înalt Prea Fericitul Daniel, care în Pastorala sa de Crăciun a ținut să scoată la iveală dărnicia din fiecare român, nu doar pe cea a lui Victor Ponta și a partidului său. „Să aducem bucurie în casele și în sufletele în care se află tristețe și singurătate, boală și sărăcie, suferință și înstrăinare”, a spus Patriarhul, adăugând că ar fi bine „să contribuim mai mult la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, ideal sfânt al multor generații”.

De Crăciun, Guvernul nu i-a uitat nici pe primari. Ei au primit 316 milioane lei (72 milioane de euro), să aibă la bugetele lor sărace și triste. Cele mai multe primării care au primit cadourile sunt în județele Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Neamț, Olt și Teleorman. Județe preferate ale lui Moș Crăciun, așa cum s-a putut vedea și cu ocazia alegerilor prezidențiale. Pe lângă asta, Victor Ponta a mai alocat și 63,7 milioane lei (14,5 milioane de euro) pentru refacerea localităților afectate de inundații.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost cuminte anul acesta, așa că Moșul de la Guvern i-a dat o vilă. Cu piscină, în Snagov. A avut de la un Moș și mai mare, pe nume RA-APPS. Vila ar urma să fie folosită pentru un centru dedicat persoanelor cu dizabilități. Nu știm la piscină cine va sta. Drept cadou de casă nouă, Ministerul Muncii a primit și 35 de milioane de lei (8 milioane de euro), pentru plata drepturilor de asistență socială. Doar nu chemi omul la piscină fără bani de-un suc.

Tot înainte de Crăciun Ministerul Afacerilor Interne a primit 8,7 milioane lei (2 milioane euro) pentru niște drepturi salariale, iar Raed Arafat a primit același cadou pe care îl mai primise o dată, la începutul anului: Departamentul pentru Situații de Urgență, în variantă îmbunătățită, cu noi responsabilități în intervenția la catastrofe. „Concepție unică”, cum i-a zis șeful lui Arafat, Gabriel Oprea.

Armata nu a fost uitată de Moș Ponta și a primit în total 274 milioane lei (62 milioane euro), ca să-și cumpere un avion Spartan și să investească în industria de apărare, pentru producerea de noi jucării.

În schimb, Armata a dat înapoi țării bunătate față de animalele pe care le folosește în misiuni: câinii precum genistul Max nu vor mai fi casați, fără dreptul de a fi adoptați, ci vor fi ținuți în serviciu până își vor da duhul, primind în schimb hrană și asistență medicală gratis. Pe undeva, poți găsi bunătatea și în această măsură a ministrului Mircea Dușa.

Pentru această îmbelșugată masă de Crăciun, oferită de Moș Victor Ponta și Guvernul său, s-a mai strigat un dar, tot înainte de Ajun, pentru principalii sponsori, cărora Guvernul a ținut astfel să le mulțumească pentru mărinimie și pentru că, pe cârca lor, astfel de cadouri precum cele de mai sus sunt posibile.

Firmele vor fi obligate să își schimbe casele de marcat cu unele conectate direct la ANAF și care nu mai țin istoricul tranzacțiilor pe role de hârtie (alea de se blochează în aparat când e coada mai lungă la casă), ci într-un jurnal electronic. Ca să intre banii de cadouri mai ușor, în vistieria statului. Pentru asta, Moș Crăciun de la Guvern nu a alocat niciun leu și nicio piscină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu