Doamna ministru, opriți acest proiect aberant!

Doamna ministru, opriți acest proiect aberant!
Publicat: 20/05/2015, 17:39

În orice țară civilizată din lumea asta, ministrul Mediului ar fi fost primul care să facă un scandal imens pe subiectul gropii de gunoi care se construiește în Pasul Mestecăniș. În orice țară civilizată din lumea asta, însăși ideea de a pune o groapă de gunoi în aer liber în vârf de munte, printr-unul dintre cele mai frumoase pasuri din țară, într-un loc care ar putea atrage mii de turiști în fiecare lună (l-am promovat de multă vreme ca fiind unul dintre cele mai frumoase pasuri alpine din țară), ar fi ceva de negândit. Dar doamna ministru nici măcar nu clipește – i se pare perfect normal un astfel de proiect, doar e pe bani europeni. Cum perfect normal li s-a părut tuturor politrucilor care au gândit, aprobat și dat spre executare această crimă ecologică. Pentru că, alături de actualul ministru al Mediului, răsar toți responsabilii pentru crima din vârful muntelui, de la Gheorghe Flutur care bâzâie sub formă de muscă verde deasupra grămezii de gunoi, până la primarul din Pojorâta, consilierii locali și județeni și toți ceilalți care au aprobat acest proiect, culmea, pe bani europeni.

O sfătuiesc pe doamna ministru ca, înainte să ne vorbească despre revoluția celor 10.000 de prize pentru mașini electrice, înainte să preia proiectele aberante ale altora fără să le treacă măcar în revistă, înainte de a gândi proiecte care să facă România mai „verde”, să facă o pauză și să își dea seama care este principala sa responsabilitate. Poate atunci va opri acest proiect aberant, poate atunci va căuta responsabilii, poate atunci va vizita măcar zona și își va da seama cât de crunt este să distrugi un munte întreg cu un astfel de proiect. Și să vadă că o crimă similară se pregătește la Marea Neagră, la fel de aproape de stațiunile turistice și de tot ce înseamnă mediu care ar fi trebuit protejat în România.

Nimeni nu neagă necesitatea construirii de gropi de gunoi ecologice (există soluții și fără gropi în aer liber, dar asta e deja altă discuție). Nimeni nu vrea ca o astfel de groapă să fie construită în apropierea sa, și asta e adevărat. Dar de aici până la a căuta soluții ca un astfel de proiect să meargă mai departe, în condițiile în care datoria ta de ministru este aceea de a curma – din fașă sau măcar în ceasul al treisprezecelea – astfel de aberații, e cale lungă. Și, până când responsabilii vor fi trași la răspundere penală (așa cum sper că se va întâmpla), răspunderea curmării acestei crime odioase îi aparține domniei sale.

Data viitoare când o voi vedea pe doamna ministru și când voi încerca să o ascult cum ne vorbește despre înverzirea României, mașini electrice și despre miile de prize care vor împânzi țara pentru încărcarea acestora, mă voi uita atent la coafura sa. Sper să nu mai văd groapa aia de gunoi acolo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna