Donald sau Hillary? Între bombă și grenadă

Donald sau Hillary? Între bombă și grenadă
Publicat: 10/10/2016, 20:47

Am crezut o vreme că norocul doamnei Clinton în aceste alegeri se numește Donald Trump. Că nu se putea un candidat mai ușor de bătut, un candidat care să te pună mai în valoare ca mitomanul cu părul vâlvoi. Mai cred asta și astăzi, cu un amendament: că Hillary Clinton se vădește a fi chiar mai lipsită de substanță decât o știam.

M-am străduit azi-noapte să țin ochii deschiși și urechile ciulite, fiindcă mă interesa dacă doamnei Clinton i s-a desenat, în sfârșit, o hartă realistă a Orientului Mijlociu. Am avut parte de aceleași sloganuri obosite – uneori ridicole, alteori de-a dreptul periculoase – pe care le vântura și pe vremea când era Secretar de Stat. Dovadă că ambiția nu ține loc nici de substanță, nici de viziune.

În ce-l privește, Trump și-a sofisticat mârlăniile, amenințându-și contracandidata cu pușcăria, dacă va câștiga alegerile.

N-ai ce alege din dialogul celor doi. N-ai pe cine alege între cei doi. E ca și cum ai fi pus să optezi între bombă și grenadă. Firește, decât Donald mai bine Hillary.

Caterinca electorală americană îți dă fiori reci. Nu la fel de reci cum vor fi cei din ziua în care doamna Clinton va intra în Casa Albă ca președinte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase