Dracii din politică și sfinții de la televizor

Dracii din politică și sfinții de la televizor
Publicat: 29/07/2016, 16:27

După ce ani de zile a afișat o ură viscerală față de Călin Popescu Tăriceanu, Traian Băsescu a sărit în apărarea acestuia, imediat după ce în spațiul public au apărut informații că fostul premier și șef al PNL ar avea de-a face cu cele 2 milioane ale lui Sorin Ovidiu Vîntu, puse pe masă pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

„Oricât război am avut cu el, nu cred că Tăriceanu ar putea lua un milion”, a spus Băsescu.

Dacă s-ar fi oprit aici, nimic de de zis. Ba chiar ai putea spune că fostul președinte a ajuns la înțelepciunea numeroșilor ani de politică pe care îi are în spate. Și da, poate omul e nevinovat. Însă nu. Traian Băsescu a continuat cu o parabolă biblică a banilor învârtiți pe sub mână în politică.

„Să fi fost o sponsorizare la partid, asta e altceva. Știți care este povestea cu sponsorizările la partid. A fost o perioadă de tranziție. Eu nu sunt apărător al acestor practici, mai ales când ele provin de la condiționări sau de la promisiuni, însă cei care sunt în marile funcții, că sunt servicii de informații, că sunt în fruntea parchetelor, sunt numiți totuși de niște oameni politici, la propunerea ministrului, se ajunge la președinte. Păi omul ăla politic care i-a făcut propunerea a câștigat ceva în alegeri și a folosit banii ca să facă afișe, să dea spoturi la TV, deci și sfinții sunt la origine efect al acestor traume ale perioadei de tranziție. Nici ei nu au venit din cer, au fost numiți de niște oameni politici”, a spus fostul președinte.

Deci, tu, românule prost, adormi liniștit – vorba reclamei la FNI-ul lui SOV – uitându-te la televizor la sfinții, fie ei politicieni, fie ei procurori, care lucrează pentru tine, că, dacă ai căsca mai bine ochii, ai vedea dracii și ai avea o traumă.

Traian Băsescu nu e la prima abatere, în urmă cu câțiva ani susținând că Adrian Năstase a fost condamnat pentru „o găinărie”. Și nu este nici singurul politician care vorbește de o amnistie când vine vorba de banii negri din politică. „Este o surpriză generală, sunteți șocați de acest lucru?! Nu vreți totuși să fim mai puțin ipocriți?”, le-a bătut obrazul Victor Ponta câtorva jurnaliști care l-au întrebat despre asta, tot când mentorul său politic a fost trimis după gratii.

„Nu e un secret așa se finanțează campaniile electorale. De ce vă prefaceți toți că nu știți? Toată societatea, toată clasa politică, toată presa se preface că nu știe”, a vituperat și Elena Udrea, în urmă cu un an când a fost întrebată de sacoșele cu bani duse de fostul său soț, Dorin Cocoș, la PDL, în 2009.

Această Românie traumatizată nu a ajuns însă așa doar din vina politicienilor. Aceste personaje insalubre au tăiat și spânzurat de 26 de ani în acestă țară, nu pentru că și-au luat singuri puterea, ci pentru că li s-a dat. Și li s-a dat prin vot. Prostiți cu un leu-doi în plus la salariu sau pensie, românii s-au făcut că nu văd că li s-a băgat mâna în buzunar. Alții s-au mulțumit doar să aplaude când vidanja DNA trecea prin zonă.

Acum se apropie alegerile, iar dacă și de această dată se va dovedi că Traian Băsescu a avut dreptate când a zis că „electoratul îți poate ierta asta”, atunci asta e România pe care o merităm. Cu oricât parfum i-ai da, tot a rahat miroase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului