• Publicat:
  • Actualizat:
Puterea Gândului

Dragă Victor, ai putea da o ordonanță să se interzică parcarea laterală?

Dragă Victor, ai putea da o ordonanță să se interzică parcarea laterală?
Te iartă Moșu, plagiatorule!

Coșurile de la Kauflandul de pe Barbu Văcărescu funcționează doar cu monede de 50 de bani. Dragă Victor, doamna Vali de la doi, care n-are niciodată monede de 50 de bani, te roagă să dai o ordonanță să se rezolve cadrul legislativ care reglementează statutul cărucioarelor de supermarket.

Fiii mei insistă să dai o ordonanță ca să se difuzeze obligatoriu Singur Acasă în fiecare duminică din an, nu doar de Crăciun. Soția mea te roagă să dai o ordonanță care să interzică parcarea laterală. Tata își dorește o ordonanță care să dea meciuri pe toate canalele, nu doar pe cele de sport. Mama vrea o ordonanță care să stingă becurile automat cum ieși din cameră. Vecinii mei te deranjează cu o ordonanță care repară liftul și cu una care strânge gunoiul și în zilele libere legale. În fine, mie poți să-mi dai o ordonanță ca să-mi aducă mașina de spălat cu uscător pe care am comandat-o de Black Friday, dar pe care n-am văzut-o nici în ziua de azi. Și dacă se poate, ai putea da și un HG care scoate petele de pe rufe și lasă un miros de prospețime în viața ta?

Vezi, toți avem probleme, mai mici sau mai mari, și toți îți scriem cu încredere, ca lui Moș Crăciun. Ne permitem să-ți spunem „tu”, pentru că în campania electorală, când ne-ai înfundat cutiile poștale cu pliante, ne-ai promis că vei fi alături de noi și ne vei împlini toate dorințele, să fim și noi mândri la noi în țară. Am aflat ieri că ai inaugurat sezonul ordonanțelor pe persoană fizică, altfel n-am fi îndrăznit. Deci cum rămâne? Ne dai ori nu ne dai?

În rest, fie ca magia sărbătorilor să-ți mângâie sufletul! Ai suferit destul. Ce, ai omorât pe cineva? Ai furat și ai dat înapoi, ca tot omul, prin ordonanță de urgență. Oricum, ești primul care face asta. Alții și-au dat legi ca să fure, tu ți-ai dat o lege ca să restitui ce ai furat. Te iartă Moșu, plagiatorule!

La mulți ani!

Un grup de cetățeni responsabili

 

 

Inchide