Dragnea a „dizolvat” PRU

Dragnea a „dizolvat PRU
Publicat: 05/09/2016, 22:02

Îmbătat mereu de el însuși, cum îl știm, Victor Ponta s-a distribuit, peste noapte, în rolul pionului de aur al PSD. Joacă un amestec de valet-pus-la-dispoziție cu un Lăpușneanu-Vodă-reloaded („Dacă voi nu mă vreți, măcar spuneți-mi, ca să știu ce fac!”).

Un fel de prinț (și cerșetor) al Kiseleff-ului, cotropit de neliniști și îndoieli: „Nu o să fiu președinte la PRU, cum nu vreau să fiu nici președinte PSD. (…) Dacă e nevoie de mine în PSD, o să rămân în PSD. Dacă nu e nevoie de mine, o să văd ce o să fac. Depinde doar de conducerea PSD. Eu aștept doar să mi se spună unde e nevoie de mine”, a anunțat Ponta.

Acum, ce să fi făcut și Dragnea?! Să se fi luat cu mâinile de cap? Să-și fi cănit părul, cu cenușă?! Omul, mai pragmatic, și ușor nedumerit, l-a chemat pe filosof la muncă: „Nici el nu s-a certat cu mine, nici eu cu el… El a vorbit mai mult la televizor despre asta, iar eu mai puțin – și, în continuare, o să fac la fel. În schimb, eu o să-l caut zilele următoare și sper să înceapă să muncească alături de mine, de colegii noștri, să finalizăm programul de guvernare și să mergem prin țară, să vorbim cu oamenii, să le spunem tuturor românilor ce vrem să facem pentru ei”, a spus Dragnea.

Și ca să nu-i fie discursul prea fad și prea puțin, și nici ca oamenii să creadă că a uitat „subtilul” șantaj cu PRU, a mai turnat un plin de efix 98 peste jarul mocnit din sufletul poetului național(ist): „Și faptul că Mircea Geoană a fost exclus din PSD, eu cred că a fost o greșeală, care ar trebui reparată. Nu neapărat să vină înapoi Mircea Geoană, dar o colaborare serioasă cu partidul pe care îl conduce nu poate să fie decât benefică. (…) Cred că o întâlnire cu el este bună. Am vorbit și cu Tăriceanu și un grup politic în jurul PSD s-ar putea să fie o soluție bună. Majoritatea o va asigura PSD-ALDE”.

PENTRU COMENTARII VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK –MARIAN SULTĂNOIU

Iar spusa asta a lui Dragnea, coroborată cu cealaltă spusă a lui Dragnea – „Victor Ponta, în primul rând, nu e Mircea Geoană. Asta e clar!” -, i-a deschis capul fostului premier, care a conchis: „Asta nu e de bine, că nu-s Mircea Geoană. Asta-i de rău. Alaltăieri, Liviu Dragnea a zis că îl vrea pe Geoană înapoi în PSD. Deci, e de rău că nu-s Mircea Geoană”, a bâiguit Ponta, într-un fel de transă.

Păi, unu, că Dragnea nu a spus să vină Geoană înapoi, ci „să colaborăm cu partidul lui Geoană”. Iar, doi, că asta mai lipsea, ca Ponta să fie Geoană, și invers – adică să fi avut Kiseleff-ul, ori doi d-ăia, ori doi d-ăia…

În consecință, se dovedește că toată vânzoleala cu „Ponta-PRU” n-a fost decât o aiureală străvezie, ca să mai facă și Vio un pic de val în PSD, și, totodată, să pompeze niște gaz în plămânii lui Diaconu, ca să poată lua și el ceva electorat naționalist-pemepist de la Băsescu, să nu se trezească țara cu el în Parlament.

Eu nu cred că există cineva, azi, în România, care, oricum ar sta treaba, să vrea să se asocieze, într-un fel sau altul, cu PRU, înainte sau după alegeri.

Singur, Ponta a crezut că o să-l ia cineva în serios. După care, ca s-o dreagă, a spus despre PRU și unele acuze reciproce: „Povestea asta cu Rusia, din ambele părți… dacă tăceau amândoi era mult mai bine. Nici Dragnea nu e spion rus, nici Diaconu. Mai bine să uităm de subiectul ăsta și să vorbim de lucruri serioase„.

Așa ziceam și eu. Vorba lui Dragnea: „Eu cred că această discuție trebuie să se încheie. (…) Sper ca, în zilele următoare, să vină la muncă!”.