Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în sobă

Redactor:
Lelia Munteanu
Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în sobă
Ministrul Anton Anton - un Dănuț Andrușcă limbut. Lelia Munteanu îi amintește că Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în sobă!

Greu să-i explici conceptul de criză energetică unuia care își zice cu mândrie „profesorul de fluide”.

Ministrul Anton Anton e varză varză – un Dănuț Andrușcă, dar din păcate limbut, al Ministerului Energiei.

Personajul n-are tăria lui Andrușcă de a se rezuma la interjecții, nici antrenamentul de a fugi de ziariști. Fapt pentru care zicerile lui Anton Anton pot intra oricând în antologia… candorii intelectuale. De la „nu avem energie, nu se aprinde becul”, până la „Deci, eu astăzi am un sistem energetic frumos, o țară bogată, pe care Dumnezeu a binecuvântat-o. Uitați-vă și pe chestia asta cu mixul energetic am hidro, am cărbune, am hidrocarburi, am gaze, am biomasă, vânt, bate vântul de ne-ndoaie acum, producem foarte mult din vânt”.

Pentru propria sa delectare îi doresc să fi terminat strategia energetică: „Eu sper și am un pariu cu o domnișoară drăguță care mi-a spus că ea nu crede că voi termina strategia energetică și, dacă o termin, va sta în cap”.

Cum altfel să-i explici acestui juisor al dezastrului, cu „competențe și aptitudini tehnice” declarate în „ferrohidrodinamică, hidraulica experimentală, mașini hidraulice și inginerie urbană”, ce l-ar putea lovi direct, ca o teslă, peste bogatele resurse, decât: Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în sobă! 

 

Inchide