După marele ospăț, această castă de îmbuibați vrea acum liniște și odihnă

Redactor:
Florin Negruțiu
După marele ospăț, această castă de îmbuibați vrea acum liniște și odihnă
Avem o castă de nababi care, după ce a jefuit sistematic statul român, pretinde acum spor de stres și pensie specială. Perversiunea este că, beneficiind de un aparat performant de propagandă, a convins o bună parte din populație că lucrează în folosul ei.

Orice om care-și drămuiește banii de la un salariu la celălalt sau de la o pensie la cealaltă a primit azi un scuipat gros între ochi de la „aleșii” lui. Cu un dispreț suveran față de alegători, parlamentarii și-au votat pensii speciale. În alte țări, un asemenea act de sfidare ar fi scos oamenii în stradă. În România, vestea a fost primită cu un soi de resemnare. Acest sentiment de lehamite populară este cel care îi ține în viață pe acești indivizi baricadați în Casa Poporului. Lehamitea nu-i sperie, furia străzii da.

Orice om care a suferit cel puțin o dată în fața unei săli de terapie intensivă, rugându-se la Dumnezeu pentru cineva drag aflat dincolo de ușile care fac trecerea dintre viață și moarte, a primit azi o un al doilea scuipat gros de la alesul aleșilor. Premierul a transmis țării că a decis să-și facă o operație la genunchi în Turcia pentru că în România, chiar dacă sunt medici buni, nu ar fi putut să aibă parte de „liniște și odihnă”. În alte țări, o astfel de explicație i-ar fi revoltat pe cetățenii care, deși plătesc contribuții de sănătate, sunt nevoiți fie să-și achite medicametele și serviciile medicale la negru în spitalele de stat, fie să se trateze în străinătate. În România, mesajul a fost primit ca o confirmare cinică a faptului că la noi spitalele oferă, de fapt, odihna de veci. Plictiseala și dezgustul nu-l sperie pe premier, furia străzii da.

Când este vorba de ei, măștile cad. Când este vorba de banii lor, nu mai compătimesc cu poporul, nu mai plâng pe umerii pensionarilor și necăjiților cu lefuri mici. Când este vorba despre sănătatea lor, populismul li se risipește, toată încrederea în țărișoară li se duce pe apa sâmbetei, toată mândria li se face mică-mică. Și atunci zboară ca potârnichile în țările unde sistemul de sănătate nu te omoară și în care cel mai bun medic nu e întotdeauna norocul.

Nu-mi amintesc de vreun moment în care să fie mai evident divorțul dintre conducători și popor. Avem, de fapt, o castă de nababi care, după ce a jefuit sistematic statul român, pretinde acum spor de stres și pensie specială. Perversiunea este că, beneficiind de un aparat performant de propagandă, a convins o bună parte din populație că lucrează în folosul ei. A produs milionari plângând pe umerii săracilor, cumpărându-le voturile și ținându-i în beznă. A clamat permanent că este de partea umiliților și obidiților, în timp ce aranja masa pentru marele ospăț din bani publici.

Pensiile pentru parlamentari nu sunt însă adevărata aberație, chiar dacă însăși ideea că funcția de senator sau de deputat este „un job” pătit cu un salariu este greșită. Problema este misecuvenismul, boala de care suferă orice ales care a pierdut legătura cu alegătorii. Orice companie privată care ar avea aproape 600 de angajați care vin lunea la serviciu și pleacă miercurea acasă ar da faliment într-o săptămână. Problema nu este că iau salariu și acum își dau și pensie, ci că iau bani fără să facă nimic. Majoritatea sunt niște ploșnițe care cred despre sine că li se cuvine să fie alimentați de contribuabili doar pentru că există.

Dintre cei 303, două figuri sinistre au tras concluzia zilei. Senatoarea PC Cristiana Anghel, acest Frankenstein fabricat în laborator de Dan Voiculescu și livrat poporului pe post de erou național, a confirmat că acești inși sunt de pe altă lume: „Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor”. Și deputatul PSD Anghel Stanciu, arătând perfect zidul dintre ei și dumneavoastră: „16 decembrie 2014 a fost ziua în care colegii au susținut că ne-am luat țara înapoi, astăzi 16 iunie 2015 credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi”.

Cât despre deputatul Victor Ponta, acesta n-a fost să valideze golănia colegilor. La toate loviturile pe care partidul său le-au dat în Parlament statului român și cetățenilor lui, era fugit din țară. Desigur că, după ce se va întoarce de la „liniște și odihnă”, va susține, în bună tradiție, că cei 303 de nababi au acționat de capul lor și că el, premierul României și amic al poporului, a declarat încă de pe 10 decembrie 2014 – după cum se poate constata pe site-ul Palatului Victoria – că „Guvernul nu susține proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor”. Însănătoșire grabnică, popor român!

 

Avem o castă de nababi care, după ce a jefuit sistematic statul român, pretinde acum spor de stres și pensie specială….

Posted by Florin Negruțiu on 16 Iunie 2015

 

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Daniel Mitu s-a stins! Ce tragedie: Eşti eroul nostru şi cel mai puternic înger
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
ȘOCANT! Ceaușescu, fost KGB-ist!? Cine a aruncat BOMBA. Asta schimbă tot ce știam până acum
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Orașul care interzice fumatul în apartamente
Daniel Mitu s-a stins! Ce tragedie: Eşti eroul nostru şi cel mai puternic înger
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Gata, Rafila aruncă BOMBA! A spus ce se va întâmpla după alegeri. Nu scăpăm....
Dacia dă lovitura în lume. Ce trebuie să știe acum toți șoferii
Tradiţii de Moş Nicolae 2020: Cele mai frumoase obiceiuri româneşti
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Tzancă Uraganu merge la ”Bravo, ai stil! Celebrities”! Manelistul vrea să facă furori: „Vom merge...
Inchide