După nuntă, Manda și-a luat avion

După nuntă, Manda și-a luat avion
Publicat: 02/04/2019, 22:38

Extrem de supărată după incidentul cu polițiștii „tupeiști” care i-au luat carnetul prezidentului de ședință, de la Senat, domn” Claudiu, doamna Manda s-a declarat extrem de deranjată.

Nu, nu pentru că i-ar fi suspendat permisul pentru 90 de zile soțului, pe care l-au prins levitând pe șosea cu 125km/h, ci pentru că „s-a dat asta pe surse”. „Dacă știa Poliția că e corect, trebuia să dea un comunicat. E jenant pentru Poliția Română că s-a comportat așa!”, a declarat doamna, deranjată, cu mantă la comandantă.

Eu n-aș spune jenant, ci de-a dreptul penibil!

Sigur, fostul ministru, actualmente consilier al prim-ministrului Dăncilă pe probleme de infrastructură de transporturi – cum ar veni șefa șefilor peste mizeria a tot ce ne transportă, pe unde ne transportă și cum ne transportă -, nu a avut, totuși, super-îndrăzneala de a-și declara deranjul față de faptul că niște amărâți de agenți l-au lăsat per pedes pe viitorul reprezentant al României la Bruxelles, tocmai în campanie, când ar fi trebuit să facă mumos la alegători. (Și, fie vorba între noi, asta n-ar fi fost nimic, dacă afrontul nu i-ar fi fost adus chiar doamnei, personal, care se afla de-a dreapta dumnealui, fiind lăsată, fără tresărire, în anonimat: „Eram cu el, în acea zonă se circulă pe două benzi pe sens. Trebuia să conducă ședința Senatului și ne grăbeam. (…) Nu am contestat, am spus că ne grăbim”, a spus Olguța).

Așa și?! Dacă ne grăbim, ce? Și eu mă grăbesc, și dumnealui se grăbește, și Tamaș era grăbit, și s-a oprit direct în pușcărie.

Păi, ia să facem un calcul! De la 50 de km/oră, cu cât se circulă în localitate, până la 125, diferența este de 75 km/oră. Ziua, în amiaza mare, când circulă bicicliști, căruțe, vin copiii de la școală, mamele de la piață/supermarket, bărbații de la băut. Nu mai facem socoteala aia veche cu „în câți metri oprești un bolid care circulă cu…” că e depășită. Fapt este că, dacă un câine, dintre milioanele de câini-pietoni, care-ți taie calea pe șosele patriei, sau una dintre milioanele de gropi care-ți taie răsuflarea – inclusiv sub conducerea consilierului Vasilescu-Manda -, îți apare, așa netam-nesam, în față, luni, pe la ora 15.30, „pe raza orașului Mihăilești-Giurgiu”, și zbori aiurea vreo 50 de metri, pe puțin, întâlnind în „aer” oameni, mașini, capete, trupuri, stâlpi, copaci, case, ce faci?!

Dacă, după aia, te descarcerează vreo trei echipaje de pompieri, în câteva ore, iar vreo patru ambulanțe îți transportă victimele la spitalele regionale care nu există, ce mai zici?! Mai ai, atunci, îndrăzneala să spui, arogant: „E jenant pentru Poliția Română că s-a comportat așa”?!

În loc să-i mulțumești lui Dumnezeu sau lui Petrache Lupu că s-a comis, iar, Minunea de la Maglavit (de acolo de lângă Craiova, pe drumul Calafatului), și că v-au oprit niște polițiști cu coloană… vertebrală, și v-au luat carnetul, ca să nu vă mai pierdeți mințile la volan, cu eventuale consecințe îngrozitoare, tu de dai deranjată că s-a aflat la populație… Cică, pe surse. Dar cine v-a văzut, în trafic, nu v-o fi recunoscut?!

Înțelegeți cum vine vorba ei?! Adică, bă, nu pot să vă belesc, direct, că i-ați luat carnetul ăstuia, al meu, văzându-l mai tras la față, ca lunea, după potroace, dar tot vă pun tocu” pe jugulară. Că nu pot să tac ca muta-n horă, deoarece arde pipota-n mine, da?!”

Oricum, un ce profit tot există. Întrucât, doar așa, făcând o comparație între reacțiile celor doi, după episodul incriminat, îți dai seama că Manda posedă totuși conștiința civică necesară pentru a ne reprezentant la cârma Europei.

Așa și numai așa, Poliția Română va fi de acord, cu timpul, să ridice baremul vitezei în localități, la 80-90 km/h, iar în afară, până la ieșirea în decor.

Aștept cu înfrigurare, în parcare, reacția plină de miez a lui Marian Godină. Deocamdată e liniște.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
FMI a redus prognoza de creștere economică pentru România în 2024