Eternul și fascinantul Băsescu

Eternul și fascinantul Băsescu
Publicat: 08/02/2015, 16:25
Actualizat: 12/02/2015, 14:44

Zice dl Băsescu: „Sper ca Elena Udrea să poată dovedi că e cinstită”.

Apoi: „Fratelui meu i s-a făcut o înscenare”.

Dar tot dl Băsescu clamează: „Nu voi lăsa să-mi fie distruse mandatele”.

Păi, dacă speranța d-lui Băsescu ca Vidra să se dovedească cinstită se împlinește, asta lovește năprasnic tocmai în mandatele sale. Vidra spune că șeful SRI, cel numit și promovat de Traian Băsescu, comandă magistraților s-o termine. Spune că nu s-a mai văzut pe planetă să se emită împotriva unui politician 3 cereri de arestare în 2 ore, sau cam așa ceva. Că nu s-a mai văzut pe planetă ca Parlamentul să se adune duminica, în ședință extraordinară, ca să-i salte ei imunitatea. Deci, SRI, DNA și Parlamentul României s-au înnodat într-o conspirație antiVidra. Și asta se petrece în statul de drept pentru care s-a luptat T. Băsescu…

Dacă fratelui Mircea i s-a făcut o înscenare și n-au văzut, n-au vrut să vadă asta sau chiar ei, procurorii și judecătorii, au pus-o la cale, trimițându-l nevinovat în arest, atunci, din nou mandatele fostului președinte sunt puse sub semnul întrebării.

Activitatea pentru întărirea Justiției a d-lui Băsescu este atacată de persoane din anturajul său cel mai apropiat. Televiziunile pe care le acuză, în lipsă de adversar, folosesc ieșirile d-nei Vidra pentru a pune la îndoială independența Justiției și consistența statului de drept, convenindu-le să-și apere astfel faliții aflați prin pușcării. „Fostul soț” Cocoș, situat în centrul unui vârtej de zeci, sute de milioane de euro zburând peste România în pungi de plastic, este tovarășul de șpriț al d-lui Băsescu de la Predeal. Șerpăria de corupție a retrocedărilor, având-o ca vedetă pe amica de suflet a Vidrei, Alina Bica, este o afacere condusă din PDL.

Cât despre fratele său, afundat în zonele cele mai mocirloase ale mafiei țigănești, ce să mai vorbim…

Și încă o mostră remarcabilă de prostire în față de la dl președinte: confirmă că Vidra i-a spus că gen. Coldea i-a ordonat lui Cocoș să-i dea 500.000 de euro lui Ghiță, dar spune că el nu avea mijloace de verificare a SRI. Fabulos! Carevasăzică, președintele intră în posesia unei sesizări care, dacă s-ar dovedi adevărată, ar însemna o situație de extremă gravitate privind siguranța națională și o ține pentru el, că „n-are mijloace”. Adică, nu putea dl Băsescu să sesizeze la rândul său comisia parlamentară de control al SRI, cerând o anchetă?

Pe lângă aceste agresiuni la adresa bunului simț și minimei rațiuni, dl Băsescu a folosit măsuța de la PMP ca să traseze sarcini tuturor în legătură cu tot, ca și cum ar mai fi preșmierul de altădată. În semn de respect și recunoștință, cred că PMP ar trebui, pentru când mai vine pe acolo să dea povețe, să-i tâmplărească un pupitru aidoma celui de la Cotroceni și să-i pună cele 6 steaguri în spate.