Extremă urgență la Guvern: mărirea veniturilor pentru demnitari

Extremă urgență la Guvern: mărirea veniturilor pentru demnitari
Publicat: 10/07/2015, 20:23

Dacă v-ați întrebat vreodată ce vrea să spună premierul încă interimar Gabriel Oprea prin „interesul național”, iată că ați aflat miercuri, după ce a dat ordonanța care majorează considerabil salariile demnitarilor. În ultima lui zi în fruntea Guvernului, „domnul general” ne-a demonstrat, sec, că interesul național este egal cu privilegii pentru demnitari. Iar acest lucru este posibil datorită taxelor pe care tu le plătești. Exact cum spune și spotul ANAF. Banii vin de la tine, contribuabilul, iar atunci când achiți taxele fiscale corect, sunt bani pentru toate. Pentru toate pensiile speciale și pentru toate salariile dublate ale demnitarilor. Da, România și interesul național chiar funcționează cu taxe letale.

Pe final de sesiune, parlamentarii au reinstituit o serie de majorări de venituri, precum pensiile speciale pentru parlamentari, apoi pentru funcționarii publici parlamentari, pentru diplomați și pentru militari. Acum, dacă deputații și senatorii vor beneficia de indemnizații speciale, de ce n-ar fi în regulă să majoreze și salariile demnitarilor?

Nu este în regulă, în primul rând, pentru că premierul încă interimar, Gabriel Oprea, n-a așteptat, de exemplu, noua lege a salarizării, care este în lucru. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat săptămâna trecută că, în vara lui 2015, va fi modificată grila de salarizare, urmând ca președintele României, premierul, președinții celor două Camere ale Parlamentului, dar și șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție să aibă și ei salariile mărite. Ei bine, premierul interimar Gabriel Oprea și-a zis, probabil, că e prea lungă vara să aștepte o nouă lege a salarizării, apoi să treacă de Parlament și, la final, să fie promulgată, așa că a furat startul dând o ordonanță. Actul normativ ar urma să intre în vigoare chiar din august, adică mult mai repede decât o lege, dată, chiar și de o majoritate îndoielnică.

Dar de ce atâta grabă? Chiar era o urgență? De ce nu puteau să mai aștepte câteva luni și să majoreze toate salariile în același timp, fără ca anumite categorii de persoane să fie și mai privilegiate?

O a doua problemă ar fi procentul cu care sunt majorate salariile lor. „Pe surse” a ieșit informația că un președinte și un premier ar urma să câștige, din august, 15.108 lei net, în condițiile în care acum au o leafă de 6.700 lei președintele, respectiv 6.100 lei premierul. Adică un salariu mărit cu aproximativ 130%. Saltul este uriaș, chiar și pentru demnitari, mai ales că în cazul bugetarilor, după noua lege a salarizării, ar fi vorba de o creștere de 30%.

A treia problemă, și poate cea mai importantă, este cea legată de oportunitate. Sunt perfect de acord ca demnitarii să aibă salarii mult mai mari, e jenant ca un președinte, de exemplu, să câștige puțin peste 1.000 de euro. Dar oare chiar era momentul să se treacă direct la beneficii?

Au fost rezolvate toate problemele din țara asta, încât să vină guvernanții să spună gata, ne premiem pentru buna guvernare? A fost reformat sistemul de sănătate? Sistemul de educație? Sunt medicii sau profesorii răsplătiți așa cum trebuie și lucrează în condiții decente? Avem toată infrastructura necesară, avem autostrăzile sau măcar drumurile expres promise? Avem Comarnic-Brașov? A fost rezolvată problema birocrației stupide, astfel încât un cetățean să nu mai fie plimbat între trei ghișee pentru o simplă hârtie? Există asfalt și canalizare peste tot în România? Nu și mai este mult până acolo.

Pentru că treaba bună, în România lor, începe cu privilegiile și abia apoi cu rezultatele. Poate domnul Gabriel Oprea ar fi trebuit să vină cu altă soluție. Proiectul de suflet al UNPR, cel referitor la taxarea marilor averi ar fi fost un pas mult mai inspirat și mai util interesului național clamat de premierul interimar.

Altfel, spotul ANAF difuzat cu frecvență uimitoare pare doar o glumă proastă. Atunci când îți acorzi beneficii pe bandă rulantă și atât, nu poți să nu simți ironia cu care își fac reclamă. „Toate aceste lucruri sunt posibile datorită taxelor pe care tu le plătești, iar ANAF le colectează. Distribuția lor este stabilită de guvernul României și aprobată de Parlament, dar banii vin de la tine, contribuabilul. Iar când tu îți achiți taxele fiscale corect, sunt bani pentru toate. Ești un bun român, România funcționează cu taxe letale”. Adică pensiile speciale, salariile dublate și toate beneficiile vin chiar de la noi, cei care ne plătim impozitele la stat, cei care facem ture între patru ghișee cu o fișă fiscală în mână, cei care ne operăm în spitalele din România funcționale cu șpăgi, venite la pachet cu condiții mizere de internare și cei care ne trimitem copiii la școală, unde manualele fie lipsesc, fie sunt învechite.

„Extrema URGENȚĂ” la Guvern: care este motivul celei mai scandaloase decizii din scurtul mandat de premier al lui Gabriel Oprea? ––> http://goo.gl/xcJ2doDistribuiți această informație!

Posted by Gandul on9 Iulie 2015

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
O nouă urgie peste România. Prăpăd în 12 județe
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Ana Blandiana, la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”: „Am învățat să citesc și am început...