Cristian Tudor Popescu
11.05.2015
Puterea Gândului

Florin Mergea învinge cu un deget!

Florin Mergea învinge cu un deget!
Campionul de juniori, simplu și dublu, al Wimbledonului 2003, românul Florin Mergea, învingător, împreună cu indianul Rohan Bopanna, în proba de dublu, la Masters 1000, Madrid, 2015! Cu câțiva ani în urmă, o astfel de știre părea o glumă de 1 aprilie.

Marele talent Florin „Dodo” Mergea, incapabil să respecte un regim sportiv de viață și să-și asigure condiția fizică indispensabilă performanței, era, din cauza înfrângerilor în serie, pe punctul de a se lăsa de tenis. Când și-a revenit psihic, pentru simplu era prea târziu, dar îndemânarea lui ieșită din comun putea să facă minuni la dublu.

Posesor al unui forehand de primă mână în circuitul ATP, Florin a trimis în dramatica finală cu Matkowski/Zimonjić niște retururi încremenitoare pentru adversari.  A reușit și cu reverul lovituri de excepție în momente cheie.

A și greșit, de mi-a stat inima, la ultima minge din tie-break-ul setului 2, când a servit de două ori în plasă…

Dar ultimul punct al meciului, tot al lui Florin a fost. După un super-tie-break în care a condus cu 6-0, datorită și serviciilor-bombă și reflexelor uluitoare la fileu ale lui Rohan Bopanna, perechea româno-indiană s-a văzut egalată, 9-9, în urma revenirii fenomenale a puternicilor Zimonjić și Matkowski. La acest scor care îți taie respirația, identic cu cel din semifinala împotriva marilor favoriți, spaniolii Granollers/Lopez, Bopanna a servit calm și bine încă o dată: 10-9. Matkowski la serviciu – primul, afară. Pe al doilea, Matkowski vine la fileu, retur Bopanna, voleu Matkowski spre Mergea. Florin se așază cu dreapta și trimite fulgerător, inside-out, pe reverul lui Matkowski. Incomodat, polonezul se întinde și voleiază lung, la linia de fund.  Florin lasă, cu instinct, mingea să cadă, și ea iese afară, un deget – în tenis ajunge și un deget, nu e nevoie de o palmă ca să câștigi. Madrid, campeones!

Frumos și puternic acest jucător cu 4 mâini, Rohan-Florin, cred că-l vom mai vedea ridicând trofee deasupra capetelor!  

   

Inchide