Adrian Sârbu
09.10.2016
Puterea Gândului

Gândesc liber, exist. TREIȘPE SOLUȚII

Gândesc liber, exist. TREIȘPE SOLUȚII
Treișpe soluții pentru ca PSD și ALDE să nu câștige alegerile, iar Nicușor Dan să formeze guvernul, să salveze și România, după ce a salvat Bucureștiul.

Nicușor Dan e îngrijorat, pe bună dreptate, de perspectiva preluării puterii de către PSD și ALDE, în urma alegerilor organizate de guvernul Cioloș. Acești corupți și cele patru-cinci milioane, care intenționează să-i voteze după doi ani de lucruri bine făcute plus un an de prea multă cumințenie, ar putea câștiga cincizeci și cinci la sută din voturile parlamentare în unșpe decembrie. Democrația va fi pusă în pericol, ne amenință Nicușor și Clotilde care nu se vor alia cu nimeni după ce vor lua zece la sută. Cert.

E îngrijorare mare și justificată la Cotroceni, în bucătăria nou-nouță, pe strada Jandarmeriei, pe dreapta, dar numai pe dreapta, la sediul lui Nicușor de pe Facebook, și bineînțeles în întreaga Europă, care nu mai acceptă dezamăgiri după Brexit.

Două ture cu bicicleta în jurul Pieței Matache mi-au trebuit ca să adulmec aceeași îngrijorare în aerul Bucureștiului salvat și să  mă simt obligat să vin cu treișpe soluții.

Una: Alina Gorghiu să preia conducerea PSD și să-l ducă unde-o duce și PNL.

Două: Klaus Iohannis să amâne alegerile, până termină Laura Codruța Kövesi cele șapte mii de dosare pe care le-a anunțat și le dă personal  o soluție definitivă corespunzătoare.

Trei: să nu meargă nimeni la vot pe unșpe decembrie, că e zi de mall.

Patru: USR să absoarbă PSD și, după o scurtă digestie, să-l elimine din viața politică.

Cinci: după finalizarea celor șapte mii de dosare, DNA să preia și sarcina de Autoritate Electorală Permanentă.

Șase: soluție secretizată la SRI. Pentru asta nu avem nevoie de sondaje.

Șapte: Minoritatea hipsterilor, prin unicul său reprezentant legitim USR, să primească voturile celor care nu se vor duce la vot pe 11 decembrie.

Opt până la doișpe: se repetă soluția cinci, până iese.

Treișpe: Soluția bine făcută. Președintele îi va numi pe Dacian și ceilalți cioloși în fruntea oricărui partid / guvern care va supraviețui evenimentelor până la Ignat.

 

Inchide