Ghici cine vine la guvernare?

Ghici cine vine la guvernare?
Publicat: 01/03/2014, 11:52
Actualizat: 06/07/2016, 12:08

Domnule, ăștia ne cred atât de fraieri încât îmi dau seama care e nivelul lor de inteligență. Iar singurul răspuns pe măsura dilelii lor ar fi ca întreg electoratul, pe care adunătura asta de politruci repetenți îl cred subevoluat, să le dea cu tifla la toate felurile de alegeri care s-au inventat. Dar ce te faci, că și dacă se votează doar între ei, tot or să aibă tupeul obraznic să se declare aleșii neamului.

Care va să zică, electoratul a votat USL, în 2012, formațiunea politică în contra naturii, inventată cu un singur scop: să-l desființeze pe Traian Băsescu. Cum i-au convins pe alegători să-i voteze, liderii USL au și fugit la Cotroceni s-o dea în coabitare cu omul din cauza căruia au fost gata-gata să desființeze statul de drept.

Odată terminată treaba, iar ei plecați de la Cotroceni cu coabitarea-n vine, coliderii Uniunii au început să-și tragă mii de vergi pe fund – ca-n „romanele” lui Apollinaire – până în ziua de ieri, când, cu bucile bășici, s-a cărat, fiecare, pe la casele lui, lăsând în urmă nimic.

Sigur că n-are rost să mai vorbim despre motive. Irelevant, în condițiile în care ei ceruseră vot ca să-l dea jos pe Băsescu și să pună țara pe făgaș. Că nu s-au înțeles pe funcții, că nu s-au înțeles la bani, că nu s-au înțeles pe candidaturi, problema lor. Perfect egal.

Acum refac echipele din mers. Au declanșat scandalul, circul declarațiilor, al acuzelor, al strategiilor meschine, al contrazicerilor, al manevrelor haotice și surprinzătoare, care a urmat ruperii mezalianței și care pare mult mai important decât actul guvernării.

Antonescu și Ponta se fac de râsu-plânsu lumii într-un show de stand-up comedy; Tăriceanu joacă un Mr. Bean, abulic și dâmbovițean, băgat la mijloc între liderul PSD și vicepreședintele său: Ponta îi promite că-l va susține la Cotroceni dacă sparge PNL-ul; Dragnea anunță că nu încheie contracte pe persoană fizică, nici măcar cu Tăriceanu și declamă patetic și prefăcut: „PNL se poate întoarce oricând la guvernare; noi îl așteptăm”. Un sondaj IRES pune gaz pe foc, declarându-l pe Tăriceanu câștigător în fața lui Antonescu pentru Cotroceni.

Brusc trezit din somnul său politic, după doi ani de umilințe acceptate, liderul liberal clamează onoarea PNL, într-un monolog de zile mari.

„Dragă domnule/măi băiete (…) nu poți să consideri că PNL e lipsit de onoare. PNL nu are atâtea Consilii Județene câte aveți voi, dar băgați de seamă că acesta este un partid pentru care oamenii au murit în pușcării politice, care a făcut aproape tot ce e bun în România, a făcut România Mare. Să vă intre bine în capul vostru de pesediști!” zice. Și apoi: „Acești oameni nu au rușine, obraz, memorie, că de aia noi suntem partid istoric, iar ei doar partid cu multe voturi”. Și încă: „Domnul Ponta, de la care speram să fie ponderatorul acestei lăcomii nesfârșite a PSD, se dovedește că a fost crescut la școala lăcomiei nesfârșite a acestui partid”.

Da? Și când o fi aflat Crin Antonescu că Ponta e lacom?! Ieri, când i-a luat ministerele sau azi, când vrea să-i ia partidul cu totul? Dar când îl ținea de gât, ca la nuntă, la Bragadiru, la horă, nu i se părea lacom? Ori atunci împărțeau prada?

Dincolo, la UDMR, maghiarii, amnezici ca tot românul, se reped la guvernare, gata să-și rezolve propriile probleme, ca și când ar fi ale țării, uitând de vorba lor, aia veche: „Dan Voiculescu e cancerul politicii românești”. Cum și Voiculescu pare să fi uitat de ce nu voia, în ruptul capului, să facă guvern cu UDMR, în 2012, situația e ca și rezolvată.

În ultima clipă, romii au anunțat că vor și ei la guvernare. Coordonatorul regional pe Transilvania al Partidei Romilor „Pro Europa”, Aurel Pascu, i-a solicitat lui Ponta să înființeze Ministerul Romilor. „Suntem mai mulți decât maghiarii” a spus el.

Asta e! Nimic nu mai are legătură cu votul electoratului. Una votăm, alta fumăm…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?