Grindeanu sau Dragnea. Revoluție sau lovitură de stat

Grindeanu sau Dragnea. Revoluție sau lovitură de stat
Publicat: 19/06/2017, 18:44
Actualizat: 20/06/2017, 01:09

De la câștigarea ultimelor alegeri parlamentare am suprapus simbolic și faustic Piața Victoriei #Rezist cu Piața Universității din 1990, acestea fiind cele două momente arc în timp ale celei mai mari antipaptii politice din istoria post decembristă a politicii românești. De la devastarea universităților bucureștene de către minerii chemați de fondatorul FSN, Ion Iliescu, din iunie 1990, până la „noaptea ca hoții” a OUG 13, PSD a devenit, pentru partea provestică a României, partidul „păcatului originar al democrației”.

Când cei mai instruiți membri formali ai societății civile, intelectualii, au devenit treptat și organic cei mai mari dușmani din ultimii 25 de ani ai acestui partid, atunci partidul are o problemă mai mare decât toate problemele sale intestine, care cel mai probabil se va deconta în următoarele alegeri, așa cum invazia traumatizantă a Pieței Universității, soldată cu șapte morți și câteva sute de răniți, s-a decontat în votul negativ al alegerilor din 1996.

Deranjul fără precedent din istoria PSD este nu numai un neinspirat „manajement” al partidului, dar și un „pattern” în ceea ce cred că este adevăratul război civil al României: Partid versus Securitate.

Dragnea mărturisea la cald, zilele trecute, că Grupul de la Cluj, cel mai apropiat grup de partid de mediul „intelligence”, i-ar spus că, dacă ar fi consultat mai profund membrii acestui grup, atunci ar fi putut afla că Sorin Grindeanu nu este unul dintre cei despre care poți spune că au numai partidul in cuget și-n simțiri. Și tot Dragnea spunea cu entuziasm de stat și de partid la instalarea guvernului său(28 decembrie 2016):

„Am găsit o soluție cu Sorin Grindeanu, un coleg loial programului de guvernare și partidului, care nu merge la Palatul Victoria să-și creeze un pol de putere”.

La instalarea celui mai anonim guvern din toate cele cronologic existente, cineva din mediul de informații mi-a spus: „nu prinde un an și jumătate acest guvern”. Deunăzi, fostul meu coleg de birou de investigații de la Cațavencu, excepționalul ziarist de investigații, Cornel Ivanciuc, spunea despre fostul membru al comisiei parlamentare de control al SRI și fost ministru al Comunicațiilor(fief tradițional al miniștrilor cu școala siguranței naționale), Sorin Grindeanu: „În urmă cu două săptămâni mi s-a confirmat de la Timișoara, dintr-un mediu foarte solid și informat, că Sorin Grindeanu este ofițer acoperit”.

Personal, nu cred că Dragnea nu bănuia de dubla comandă a lui Grindeanu sau a altor membri ai partidului său, dar șprițurile dIn buncăre cu serviciile l-au convins demult în „ințelepciunea sa” din spatele ușilor inchise, să cedeze o halcă de putere și sistemului de forță sub acoperire pentru a satisface împăciuitor setea antropică de control a serviciilor.

Bunăoară, avem o încăierare „intraregnus” în interiorul Sistemului. Sistemul, pentru cine nu știe încă ce conține, este compus din ofițeri din serviciile de informații, ofițerii acoperiți din politică și administrație, politicieni, oameni de afaceri dependenți de contracte cu statul, magistrați, procurori și jurnaliști sub acoperire.

Acum, „pe corectelea”, dar și pe tărâmul oricărei democrații parlamentare europene, un guvern care nu mai are sprijin politic trebuie să plece.

Moralmente, la mai toți intelectualii și opozanții politici orbiți de ura contra partidului care i-a umilit ireversibil în ultimii 25 de ani există două „curente de gândire”: 1. Votul pentru căderea oricărui guvern PSD este un act patriotic și 2. Rezistența lui Grindeanu și căderea moțiunii este un obstacol împotriva penalului Dragnea și trebuie cultivat pentru ca PSD-ul să se autodistrugă și pentru ca poziția lui Dragnea să se șubrezească.

O a treia poziție, cea a neutralității de tip „nu e al meu, nu mă bag”, așa cum o clamează și justifică PMP-ul celui care a dat semnalul de luptă prin orice fel de mijloace legale sau ilegale împotriva PSD-ului, este abstinența la votul moțiunii, pe motiv că este o răfuială între găștile PSD, în care partidul nu are motive să se bage.

O a patra opinie despre căderea guvernului subversiv „care a ocupat Palatul Victoria” este că nu poți încuraja amestecul neconstituțional al serviciilor secrete în actul politic de guvernare și parlamentar și că eșecul acestei mini lovituri de stat este eșecul poliției politice. Aparent toți au dreptate.

Dar intrebarea rămâne:

Votul împotriva guvernului Grindeanu nu este oare un vot conform unei reguli de bază a democrației și împotriva unui tip de încercare ilegitimă de a guverna fără sprijin politic sau este un vot moral și revoluționar împotriva celui mai detestat lider al partidului de guvernământ de la Adrian Năstae încoace!?

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață