Grota, ca proiect de țară

Grota, ca proiect de țară
Publicat: 12/03/2019, 21:33

În principiu, cadrul ca atare ne-a fost sugerat, zilele trecute, de Oana Bogdan, dezvoltatoarea care dă PLUS politic partidului fostului premier Cioloș, acesta fiind retușat/întregit, astăzi, de unul dintre vechii camarazi de guvernare tehnocrată, și anume Raluca Prună.

Fostul ministru ne-a anunțat, la rândul său, că „s-a despărțit categoric” de partid, din pricină de grotă și chiar în gura „așezământului”.

Amestecarea primelor idei din Sapiens (vânători-culegători, care viețuiau în grup, care le asigura de fapt supraviețuirea prin optimizarea accesului la resurse necesare în imediat – hrana, apărarea), cu forme de share ecomony de tip Uber e cel puțin surprinzătoare”, consideră Prună, făcând referire la viziunile, evident avântate și neîmpărtășite ale Oanei Bogdan, care, în opinia preopinentei, „pune în discuție subiecte serioase – cum a fi proprietatea -, în discursuri neserioase”.

(Pentru cei care au ratat lectura inițială, reamintim că Bogdan a răspuns, absolut necruțător, întrebării „Ce ați schimba dacă ați avea puterea să schimbați trecutul?”: „Aș desființa agricultura și nu aș domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri„.

Imediat, și încă sub imperiul derutei declanșate de viziunea Oanei Bogdan, colac peste pupăză, aflu că, răspunzând unei invitații mai vechi lansate de liderul liberal, Ludovic Orban, care ținea cu dinții (întregi) să vadă fiecare lider județean „cum dă cu parul” în președintele Consiliului Județean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, oamenii s-au pus pe treabă.

Șoferul unui edil liberal gorjean i-a aplicat un cap în gură fostului edil din localitate. „Eu l-am întrebat pe domnul primar de ce nu se ridică gunoiul, după care primarul a luat foc, a ieșit afară și s-a întors cu șoferul lui, care a început să-l înjure pe fostul primar. Când ne-am ridicat să plecăm, i-a dat un cap direct în gură fostului primar„, relatează un martor neprotejat.

Tot mai dominat de prezența vie a parului, a arcului cu săgeți și a suliței de vânătoare cu vârf de silex, în arealul imediat, în loc de liniște, fluxul evenimentelor îmi aplică încă o ghioagă după ceafă.

Abia scăpat din brațele justiției, care l-au împins să părăsească țara, determinându-l să se strecoare, ca nisipul, printre degetele autorităților, Sebastian Ghiță – candidat în 2016 la parlamentare, din partea PRU, și doritor să candideze (zice-se), anul acesta, pentru Europa, din partea alianței PRM-PRU (dacă va fi posibil) – amenință bandele #Rezist cu bătaie, șuturi în fund, dumnezeu mamii și palme cafine central. „Dacă le mai prindem pe străzi pe bandele #Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției, s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la Partidul România Unită, care să le dea niște șuturi în fund și să îi trimită acasă”.

Întrebat dacă vrea să facă, precum în Brazilia, patrule civile, omul de afaceri și europolitică zice că poate face „ca oriunde”, câtă vreme există legi și instituții care nu sunt respectate. „Dacă Poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei (…) Suntem atenți, și cum îi vom prinde pe străzi bătând vreun ministru, distrugând instituții și sărind pe gardurile Parlamentului, o să le dăm o mamă de bătaie. Să plece la ei acasă și să ne lase în pace”, a anunțat Ghiță pe toată lumea interesată de dinamica viitorului.

Și dacă la toate acestea adăugăm amenințările doctorului Rădulescu, violențele Jandarmeriei și ale unor grupuri de ciomăgari infiltrate în masa demonstranților pașnici, pietre, pulane, scuipați, palme, îmbrânceli, vulgarități, obscenități, amenințări, tacâmul noului proiect de țară e complet.

Eu zic că nu e greu de realizat.

Am rezolvat noi proiectul integrării europene și euro-atlantice, dar unul ca ăsta, întru împlinirea căruia nu trebuie să ne deplasăm decât până la Ohaba-Ponor. Acolo s-au descoperit „vestigii ale culturii musteriene aparținând omului de Neanderthal”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trei turiști s-au pozat goi pe una dintre cele mai importante atracții din Namibia