Guvernul Dăncilă cade pe propria prostie

Guvernul Dăncilă cade pe propria prostie
Publicat: 11/08/2018, 22:53
Actualizat: 10/01/2020, 23:37

Guvernul Dăncilă condus de Liviu Dragnea a căzut, de facto, azi-noapte, pe propria prostie ca pe o uriașă coajă de banană, când în Piața Victoriei, goală, ultimele fumuri ale lacrimogenelor se oglindeau în băltoacele lăsate de tunurile cu apă.

Rememorând la rece evenimentele de ieri, înainte încă de ora anunțată a începerii protestelor, pe la 16.30, se contura planul autorităților de a-și justifica ulterior evacuarea forțată a Pieței și compromiterea mitingului. Un plan urmărit de Jandarmerie cum s-a priceput mai bine. Prostia celor care l-au întocmit e că n-au prevăzut că nu va reuși să intimideze, dimpotrivă, va îndârji protestatarii. Dacă nu le-ar fi fost oferit acest plan, cei din stradă ar fi găsit soluția să nu plece sau să se întoarcă a doua zi. Pornită vineri, „revolția” a fost programată să dureze și sâmbătă, poate și duminică, până la demisia Guvernului. Cel puțin așa au anunțat propagandiștii nucleului #rezist. Unii au îndemnat chiar la ocuparea Palatului Victoria (motivul pentru care, probabil, ca să nu facă atac de panică, Vasilica Viorica a fost evacuată în concediu).

Planul după care a acționat Jandarmeria nici măcar nu e original. A mai fost folosit, tot în guvernarea aceasta, pe 1 februarie 2017, dar la o scară mai mică – aceleași personaje, alcătuite din cefe și mușchi, semănând izbitor cu suținătorii lui Dragnea, din fața DNA, de la începutul lui octombrie anul trecut.

S-a simțit că Guvernul Dăncilă a căzut azi-noapte, când rânjetul malițios al lui Dragnea, care plutise până atunci deasupra Pieței, a fost înlocuit de rânjetul cinic-disprețuitor al lui Iohannis.

Au confirmat-o apoi, cu putere, declarațiile pateticoide ale liderilor Opoziției și, în seara aceasta, prezența lor în stradă (Ludovic Orban, proaspăt vopsit), pregătiți să adune, harnici, ce au semănat.

Profeția Președintelui Klaus Iohannis, rostită pe 4 august, la reuniunea Consiliului Național al PNL se împlinește pas cu pas.

Restul e propagandă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase